Dropbox toont cloud-bestanden ook in lokale opslagdienst

Dropbox komt met een nieuwe functie waarbij bestanden in je clouddienst op je desktop worden weergegeven. Je kunt zo alsnog bij je bestanden, die echter niet lokaal zijn opgeslagen. Die functie is vooral handig voor gebruikers met een kleine harde schijf.

Dropbox kondigde de functie vandaag aan tijdens een ontwikkelaarsconferentie. De nieuwe feature heet 'Project Infinite' en wordt nu getest onder een klein aantal gebruikers.
 

Zakelijke gebruikers

Project Infinite richt zich volgens Dropbox vooral op zakelijke gebruikers die met veel bestanden tegelijk bezig zijn, al kunnen gewone de feature ook gebruiken.
 

Lokaal > cloud

Met Project Infinite worden alle bestanden in een cloud-opslag weergegeven in de desktop-app van Dropbox. Dat zijn dus niet alleen de bestanden die lokaal staan opgeslagen, maar ook bestanden die op de centrale server van Dropbox staan. Dropbox geeft aan wanneer een app alleen in de cloud staat opgeslagen of wanneer het juist lokaal is.
 

Downloaden en bewerken

Wanneer een bestand wordt gekozen dat niet centraal staat opgeslagen, kan de gebruiker dat bewerken binnen de Dropbox-app, maar het ook downloaden naar zijn eigen harde schijf.

De functie bevindt zich nog in bèta, maar moet daarna naar alle gebruikers worden uitgerold. Dropbox kan nog niet zeggen wanneer dat gebeurt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000