DriverPack - Automatisch sturen

© PXimport

DriverPack - Automatisch sturen

Software

Geplaatst: 17 juli 2017 - 05:09

Aangepast: 14 december 2022 - 11:39

Redactie

Stuurprogramma’s hoor je bij te werken zodra er een nieuwe versie beschikbaar is. Dat komt de prestaties ten goede en bevordert de veiligheid van je systeem. Dat roepen we heel hard, maar ook wij houden ons hier niet altijd aan. Want wie heeft er tijd en zin om elke dag al z’n stuurprogramma’s te controleren op updates? De realiteit is dat op de meeste computers niet de meest recente stuurprogramma’s draaien. Gelukkig zijn er programma’s om dat te verhelpen, en DriverPack is daar één van.

Veel controle

DriverPack installeert stuurprogramma’s voor alle hardware in (en aan) je pc, en houdt deze daarna up-to-date. De kracht van dit programma is ook direct het onderdeel waarvoor we een beetje huiverig zijn. Het programma vraagt weinig en doet vooral. Dat is ideaal, maar natuurlijk ook best tricky. Er valt weinig te configureren voor je begint en zodra je het programma toestemming geeft om stuurprogramma’s te installeren, wordt er flink huisgehouden op je pc. Zelfs de stuurprogramma’s van je grafische kaart worden vervangen. Er wordt weliswaar een systeemherstelpunt aangemaakt voor je begint, maar een tikje heftig is het wel, je geeft zo’n programma veel controle.

© PXimport

Ongevraagde software

Waarom we dat een probleem vinden, ontdek je vrij snel nadat de scan klaar is. De scan blijkt namelijk meer dan een scan-en-update te zijn, voor het gemak zijn ook ‘even’ de browser Opera en de anti-virusscanner Avast geïnstalleerd. Prima software, daar niet van, maar we hebben daar niet om gevraagd! En er is ook niet aan ons gevraagd of wij dat wilden installeren. Het is te voorkomen door bij de installatie te klikken op Expert modus, maar die optie is zó subtiel aanwezig dat de meeste mensen hem over het hoofd zullen zien.

Na afloop gaf het programma aan dat er twee stuurprogramma’s niet geïnstalleerd konden worden, maar daarbij gaf het geen uitleg waarom. Bovendien werd er gemeld dat er malware was gevonden, maar dat bleek te gaan om volledig valide software (zoals Dropbox Helper). Al met al zaken waar je als onervaren gebruiker toch flink van zou kunnen schrikken.

Conclusie

Het is niet dat DriverPack niet doet wat het belooft. Integendeel, het doet méér dan het belooft en daar storen we ons een beetje aan. Het installeren en bijhouden van de drivers werkt fantastisch en volautomatisch, alleen is het met een keerzijde.

6,0

ONS OORDEEL

DriverPack

Pluspunten

Alles gaat automatisch

Ook toekomstige driverupdates

Minpunten

Ongevraagde extra software

Onterecht malware aangewezen

Conclusie

**Prijs** Gratis **Taal** Engels **OS** XP/Vista/7/8/10 **Website** [www.drp.su/en](https://drp.su/en)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000