Dr. Panda is de grootste mobiele kindervriend

© PXimport

Dr. Panda is de grootste mobiele kindervriend

Geplaatst: 30 juli 2016 - 04:03

Aangepast: 13 december 2022 - 14:53

Patrick Rijnders

Noem de naam van Dr. Panda en gelijk beginnen kinderogen te glinsteren. Hij is de hoofdpersoon van een leuke serie kindergames voor op tablets en smartphones. Het mooie aan deze spellen is dat ze niet alleen mooi zijn gemaakt, maar dat je kinderen er ook echt wat van opsteken.

Er zijn in de App Store heel wat verschillende apps voor kinderen te krijgen. Meestal komen deze apps niet veel verder dan je kind een paar keer zonder na te denken op een figuurtje te laten klikken, waarna er een geluidje of animatie komt. Het is zonde dat veel bedrijven die kinderapps maken hun creativiteit niet wat meer laten spreken, zodat hun apps meer zijn dan alleen maar de zoveelste variatie op bekende thema's. Lees ook: Geef je oude iPhone aan je kinderen.

Gelukkig is er ook genoeg in de App Store te vinden waar je jouw kinderen met een gerust hart mee kunt laten spelen. Neem bijvoorbeeld de apps met Dr. Panda in de hoofdrol. Er is inmiddels een flink aantal verschillende apps met deze vriendelijke panda in de hoofdrol terug te vinden. Je kinderen kunnen samen met Dr. Panda een restaurant draaiend houden, op een boerderij werken, een luchthaven bestieren of lekker rondracen in snelle autootjes. Dr. Panda heeft voor iedereen wat wils en komt steeds met nieuwe spellen om de kinderen over de hele wereld te vermaken.

Het bedrijf achter de Dr. Panda-spellen zit in China. Hier werd voorzichtig begonnen met af en toe een nieuw spelletje van Dr. Panda, maar nadat bleek dat de goede dokter een hit was bij de kids werd er in rap tempo een megabedrijf uit de grond gestampt waar met de regelmatig van de klok nieuwe spellen worden uitgebracht. Toch heeft dit geen nadelige gevolgen gehad voor de kwaliteit van deze educatieve games. Elke nieuwe game met Dr. Panda in de hoofdrol is weer met veel zorg gemaakt. De spelletjes zijn daadwerkelijk leerzaam, grappig en een goede manier voor je kinderen om even ontspannen te 'tabletten'. Deze games zullen van je kinderen geen hyperactieve monstertjes maken, je zult juist kunnen genieten van een half uurtje rust aan het einde van een hectische dag. Dr. Panda zorgt er wel voor dat je kinderen zich netjes gedragen.

Dr. Panda's Restaurant

€ 2,99

Android / iOS

Dr. Panda's Restaurant is een van de games waar het allemaal mee begon. Het concept van dit spel is niet vernieuwend, maar de manier waarop de ontwerpers de bekende elementen gebruikten dan weer wel. Het is een spel waarbij je de baas bent in een restaurant. Er zitten geen ingewikkelde sim-elementen in deze game, het gaat er puur en alleen om dat je jouw gasten het lekkerst mogelijke eten voortovert. De game begint ermee dat er een gast bij je restaurant aankomt. Deze dierlijke gasten willen graag een plekje waar ze lekker kunnen zitten, waarna ze hun wensen voor het eten kenbaar maken.

© PXimport

Lekker kokkerellen met Dr. Panda.

Het spel verplaatst de actie dan naar de keuken, waar je kinderen lekker aan het kokkerellen kunnen slaan. Ze moeten hier aan de slag met ingrediënten, die gesneden, gepureerd of gekookt moeten worden. Het is eigenlijk een heel simpel spelletje, maar door de onberispelijke presentatie ook een heel erg leuke game. Dr. Panda is heel expressief, zijn gasten laten duidelijk blijken of ze je eten lekker vinden of niet en er is flink wat variatie qua gerechten die moeten worden opgediend.

Inmiddels is er ook al een tweede Dr. Panda game uitgekomen, evenals een variant waarin je de baas bent van een Aziatisch restaurant.

Dr. Panda's Dierenziekenhuis

€ 2,99

Android / iOS

Tja, Dr. Panda heeft niet voor niets het woord dokter in zijn naam staan. Dr. Panda's Dierenziekenhuis volgt eigenlijk hetzelfde model als Dr. Panda's Restaurant, en effectief ook de meeste spellen uit deze serie. In deze game ben je dan verantwoordelijk voor een ziekenhuis. Dit houdt in dat je patiënten in ziekenhuisbedden moet leggen, de diagnose moet stellen wat voor aandoening ze hebben en er dan voor zorgen dat dit snel verholpen wordt.

© PXimport

Aan de slag met de dieren in het ziekenhuis.

Net als in de andere games van Dr. Panda is dit erg grappig gedaan. De ziektes die je tegenkomt hoop je in het echt nooit tegen te komen, maar je kinderen zullen er waarschijnlijk dubbel om liggen. Net als de andere spellen in de serie speelt ook deze game zeer soepel, zit hij boordevol grappige figuurtjes en kunnen kids er urenlang plezier aan beleven.

Dr. Panda Klusjesman

€ 2,99

Android / iOS

Kijk, dat is nog eens een spel waar je als ouder wat aan hebt. Met deze app leren de kinderen namelijk aan de hand van Dr. Panda hoe ze allerhande klusjes in huis uit kunnen voeren. Laat je kinderen hier een paar dagen mee spelen en je hoeft nooit meer een lamp te vervangen of fietsband te plakken...

© PXimport

Klusjes doen met Dr. Panda is leuker dan klusjes doen in het echt...

Nou, misschien werkt het niet helemaal zo met Dr. Panda klusjesman, maar het blijft wel een leuke app waar je kinderen lekker mee aan de slag kunnen. Ze moeten als klusjespanda allerhande dingen repareren voor de andere dieren bij hen in de buurt. Ook hier is het weer zo dat de klusjes steeds ingewikkelder worden, maar dat ze nooit te moeilijk zijn dat zelfs de kleinste kinderen plezier kunnen beleven aan dit grappige spelletje.

Dr. Panda's Vliegveld

€ 2,99

Android / iOS

Deze game, die zich helemaal afspeelt op een vliegveld, behoort tot de meest populaire Dr. Panda portal die er te krijgen zijn. Niet verwonderlijk, want welk kind is er nou niet gek op vliegtuigen en vliegvelden? Je moet in deze game onder andere zorgen dat de bagage bij de goede vliegtuigen terecht komt en dat de vliegtuigen netjes op tijd vertrekken.

© PXimport

Laat alles goed reilen en zeilen op het vliegveld.

Het is in deze game dat ook de kracht van de Dr. Panda formule goed naar voren komt. Deze spellen zijn namelijk altijd heel simpel qua idee, maar kinderen kunnen uren zoet zijn met alle verschillende dingen die ze kunnen doen. Dat de goede dokter inmiddels weinig meer doet als dokter en zich van allerlei andere kanten laat zien, dat maakt dan daarbij niet echt uit.

Dr. Panda Racers

€ 2,99

Android / iOS

Er zijn zoveel leuke spellen van Dr. Panda dat het heel moeilijk is om er eentje uit te kiezen. We hadden je bijvoorbeeld nog kunnen vertellen over Dr. Panda School, Dr. Panda Boerderij en Dr. Panda's Kermis, maar we houden het bij Dr. Panda Racers. In deze game kun je zelf lekker aan de slag met het bouwen van auto's en circuits, waar je dan later overheen kunt racen en stunts mee kunt doen.

© PXimport

Circuits ontwerpen en er dan lekker overheen scheuren.

Naarmate je verder in het spel komt en meer races wint krijg je dan ook nog de mogelijkheid om meer verschillende circuits en poppetjes te openen. Dit allemaal om uiteindelijk natuurlijk de grote trofee te winnen! Net als de andere spellen van Dr. Panda is deze game niet heel erg competitief, omdat het toch de bedoeling is dat kinderen vooral veel lol maken bij het spelen. Dat is wel zo prettig, omdat je kinderen op deze manier niet al te vroeg inhamert dat het in het leven alleen maar om winnen gaat...

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000