Dit zijn volgens Apple en Google de beste apps van 2018

© PXimport

Dit zijn volgens Apple en Google de beste apps van 2018

Geplaatst: 16 december 2018 - 07:58

Aangepast: 14 december 2022 - 11:26

Rens Blom

Elk jaar kiezen Apple en Google de beste apps die er in de App Store en Play Store staan. Apple selecteert zelf, bij Google zijn ook Amerikaanse gebruikersstemmen meegenomen. Dit zijn volgens de twee bedrijven de beste apps van 2018.

Apple App Store: de beste apps van 2018

In de App Store staan honderdduizenden apps, de een nog beter dan de andere. Toch kan er maar één de beste zijn. Volgens Apple is Procreate Pocket de beste iPhone-app van 2018. Procreate Pocket is een illustratie-app die al langer beschikbaar is voor de iPad. De ontwikkelaar heeft speciaal voor de iPhone de Pocket-versie gemaakt en bracht die in mei uit. De betaalde app ondersteunt onder andere 3D Touch, waarbij je een dikkere lijn tekent als je harder op het scherm drukt.

Media has no description

© PXimport

De beste iPad-app van 2018 is Froggipedia, zo heeft Apple besloten. Zoals de naam al doet vermoeden, draait deze (betaalde) app volledig om kikkers. Met Augmented Reality (AR) tovert je iPad een kikker op tafel, die je vervolgens digitaal kan ontleden. Op het scherm van de tablet wordt informatie over de ingewanden getoond. Je kan de los verkrijgbare Apple Pencil-styluspen gebruiken als scalpel. Froggipedia is vooral interessant voor scholieren, die op deze manier geen echte kikkers hoeven te ontleden.

Media has no description

© PXimport

Beste games voor iOS

Apple heeft ook de beste games voor de iPhone en iPad bekendgemaakt. Op de smartphone is Donut Country, een betaald puzzelspel, de winnaar. Gorogoa, ook een puzzelspel, wint op de iPad.

Beste apps in de Google Play Store

De Play Store, de app-winkel op Android-apparaten, is qua aanbod vergelijkbaar met de App Store. Google heeft ook de beste app van 2018 onthuld, en dat is Drops. Met Drops leer je stap voor stap één van de 31 ondersteunde talen. De app gebruikt korte opdrachten en eenvoudige visuele elementen om het leren eenvoudiger en leuker te maken. Drops is gratis te downloaden.

Media has no description

© PXimport

Beste game: PUBG Mobile

Het razend populaire online schietspel PUBG Mobile is door Google uitgeroepen tot de beste game van het jaar. Voor het eerst mochten ook (alleen Amerikaanse) Android-gebruikers aangeven wat zij de beste Play Store-game van 2018 vinden. Ook zij kozen voor het gratis PUBG Mobile.

De Play Store-klanten noemen YouTube TV de beste app van het jaar. YouTube TV is een betaalde videodienst die (nog?) niet beschikbaar is in Nederland.

PUBG

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000