Dit gaan we zien tijdens IFA 2017

© PXimport

Dit gaan we zien tijdens IFA 2017

Geplaatst: 29 augustus 2017 - 12:27

Aangepast: 23 april 2024 - 08:13

Niels van der Galiën

Met het einde van de zomer in zicht zit IFA 2017 er ook weer aan te komen. Het is één van de grootste elektronicabeurzen van het jaar en de redactie van Computer!Totaal is er natuurlijk weer bij. We zetten alvast wat van onze verwachtingen voor je op een rij.

Samsung Galaxy Note 8

Vorige week kondigde Samsung de nieuwe Note 8 aan. Dit is voor Nederlandse Note-liefhebbers de eerste optie sinds de Note 4 om Samsungs phablet aan te schaffen: de 5 kwam hier niet uit, er was geen 6 en de 7 had 'wat' problemen met de batterij.

Aangezien de nieuwe Galaxy Note 8 vanaf 15 september te koop is, verwachten we dat IFA de eerste plek zal zijn waar deze te zien is voor het grote publiek. Computer!Totaal had de Samsung Galaxy Note 8 vorige week al even vast, dus lees ook even onze hands-on.

Verder gaan er ook geruchten over nieuwe wearables van Samsung. Samsung presenteert (zéér waarschijnlijk) de Gear S4 tijdens IFA en mogelijk komt er een Pro-versie van de Gear Fit 2.

Daarnaast produceert Samsung tv's, audioapparatuur en tal van witgoedproducten. Ook in die categorieën zal tijdens IFA wel het één en ander te zien zijn.

Samsung Galaxy Note 8 tijdens een hands-on.

© PXimport

JBL Boombox

We kennen JBL natuurlijk van tal van koptelefoons en draagbare speakers. Het nieuwste product van de Amerikaanse fabrikant zal de JBL Boombox zijn, die we zeker in Berlijn verwachten later deze week.

JBL steekt de draagbare speaker, die enkele decennia geleden zo populair was, in een nieuw jasje. De Boombox is met een gewicht van ruim 5 kilo nog prima te dragen en je kunt naar verwachting zo'n 24 uur muziek afspelen op een volle accu. Via bluetooth, uiteraard.

LG V30

Eerder dit jaar kwam LG G6 al uit, maar de Zuid-Koreanen bewaren de nieuwe LG V30 voor IFA 2017. Geheim is het nieuwe model van LG echter niet meer: dankzij een mailtje van hun persafdeling weten we al het één het ander over de V30.

Met name van de camera hebben we hoge verwachtingen: er komt in ieder geval één lens met een diafragma van maar liefst f/1.6 in – grootste diafragma van een smartphonecamera tot nu toe.

Fitbit-smartwatch

We kennen Fitbit al van fitness-armbandjes zoals de Alta HR. Voor de Fitbit-fan die liever een horloge dan een armband draagt, komt het bedrijf nu met een slim horloge: de Fitbit Ionic. Het klokje krijgt een eigen gps-chip en een sensor die de zuurstofwaarde van het bloed inschat. Hoe precies die schatting wordt, zal de praktijk moeten leren.

Razer Wolverine Ultimate

Razer komt tijdens IFA met een game-controller voor Xbox en PC. Naar eigen zeggen is het "de eerste professionele controller" die op de markt zal verschijnen. Met uitwisselbare thumbsticks, programmeerbare knoppen en triggers, en RGB-verlichting wordt het niet zomaar een controller. Het apparaatje gaat waarschijnlijk 180 euro kosten en wij gaan hem in Berlijn van dichtbij bekijken.

IFA 2017 - Razer Wolverine Ultimate

© PXimport

Drone van DJI?

Ook DJI houdt een persconferentie tijdens IFA. Wat er precies gepresenteerd wordt, is niet bekend, maar waarschijnlijk hebben ze de pers niet alleen voor de gezelligheid uitgenodigd. Er wordt inmiddels volop gespeculeerd: over een mogelijke presentatie van een Phantom 5 of Mavic Pro 2, bijvoorbeeld. Er is echter nog niks zeker dus verwacht niet te veel, dan kan het alleen maar meevallen.

Sony

Sony is in heel wat productgroepen actief, het lijkt daarom onmogelijk dat het bedrijf niet met iets nieuws komt tijdens IFA. In het roddelcircuit gaat vooral over de twee nieuwe telefoons die Sony zou presenteren: opvolgers van de Sony Xperia's die eerder dit jaar verschenen.

Als we de geruchten mogen geloven komt Sony op de avond voordat IFA begint met de Sony Xperia XZ 1. Dit zou het nieuwe vlaggenschip van het Japanse bedrijf worden. Waarschijnlijk wordt er tegelijkertijd een compacte versie van de XZ 1 onthuld.

Verrassingen

Er is al het één en ander bekend over wat er te zien zal zijn op IFA 2017. Gelukkig zijn er ook nog genoeg verrassingen. Zo gaan Lenovo, Asus en Acer vast iets nieuws laten zien, maar we weten nog niet wat.

En dan zijn er nog een heleboel onbekende namen aanwezig op de beurs. Misschien presenteert één van hen wel dé gadget van 2017.

Hou voor het laatste nieuws onze Facebookpagina en website in de gaten. Wil je meekijken op de beursvloer? Volg computer_totaal dan op Instagram, daar nemen we je mee!

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten