Dagboekapp Punkt maakt momenten vastleggen simpel en leuk

© PXimport

Dagboekapp Punkt maakt momenten vastleggen simpel en leuk

Geplaatst: 19 juli 2020 - 05:35

Aangepast: 16 november 2022 - 09:42

Wesley Akkerman

In de App Store heb je geen gebrek aan dagboekapplicaties waar je lekker in kunt opschrijven wat je vandaag gedaan en gedacht hebt. Eén van de nieuwste apps in deze categorie is Punkt. Die maakt van verslaglegging een leuk en interactief moment en maakt dingen terugvinden ook gemakkelijk.

Punkt pak het idee van een dagboek net even anders aan. Je hoeft hier geen complete hoofdstukken met inhoudsopgaven en bijbehorende illustraties achter te laten. In plaats daarvan krijg je de taak je dag in één zin te omschrijven. Dat is slechts één van de manieren waarop je verslag kunt doen van je dag. Punkt biedt namelijk meerdere mogelijkheden aan.

Je kunt namelijk ook laten weten hoe je je op dat moment voelt of gevoeld hebt. Je kunt kiezen uit vijf verschillende emoties. Dat zijn Awesome, Pretty good, Quite OK, Kind of bad en Horrible. Daarna kun je nog een keuze maken: namelijk aangeven waardoor het precies komt of kwam waardoor je je zo voelt of voelde. Enkele opties daarvoor zijn Family, Friends, Work, Relationship, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Dagboekapp Punkt maakt verslaglegging interactief

Je kunt zelfs nog een stapje verdergaan in de interactie met de applicatie Punkt. Je kunt namelijk een speciaal plekje aanwijzen op de kaart. Dat plekje wordt samen met je entry opgeslagen. Daar kun je ook een foto aan toevoegen, zodat de geheugensteun voor later helemaal compleet is. Deze data moet het gemakkelijker maken bepaalde dagen of gebeurtenissen terug te vinden. Ook krijg je zo inzicht in hoe je je op specifieke momenten gevoeld hebt en waar je dan precies was.

Door gebruikers te dwingen de dag in één zin samen te vatten, wordt er meer nadruk gelegd op het belangrijkste aspect van de dag. Zo kun je je ook niet laten afleiden door dingen die toch wat minder belangrijk zijn achteraf dan het moment waarop ze gebeurden. Door ook nog eens je emoties, redenen, plekken en foto’s toe te voegen, vorm je vanzelf een persoonlijk verhaal in de app. Achteraf kun je dan de reis met hoogte- en dieptepunten opnieuw beleven.

Bovendien is Punkt lekker simpel in gebruik en is de interface behoorlijk intuïtief. Daardoor kun je je volledig concentreren op wat echt belangrijk is die dag. Je data wordt overigens gesynchroniseerd met andere Apple-device via iCloud. De app is nu gratis te downloaden uit de App Store, maar er zijn wel digitale aankopen aanwezig. Je kunt onder meer een maand- of jaarabonnement afsluiten.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000