Cursus: Deel 2 - Raspberry Pi, creëer je eigen cloud

© PXimport

Cursus: Deel 2 - Raspberry Pi, creëer je eigen cloud

Software

Geplaatst: 2 augustus 2013 - 07:51

Aangepast: 16 november 2022 - 10:02

Koen Vervloesem

Met de Raspberry Pi kan je een eigen cloudserver maken, met behulp van ownCloud. Als je Deel 1 van deze cursus hebt gevolgd, heb je de basis al gelegd.

Wellicht heb je al eens iets gelezen over de Raspberry Pi, het minicomputertje van amper 40 euro. In Deel 1 van deze cursus hebben we uitgelegd waar je een exemplaar kunt kopen, wat je allemaal nodig hebt en wat de mogelijkheden zijn.

Je eigen cloud

In dit deel bouwen we hierop voort, en laten je zien hoe je een eigen cloud kunt opzetten. De Raspberry Pi is als energiezuinige en compacte computer namelijk perfect als server. Je laat hem dan altijd ingeschakeld met een externe harde schijf erop aangesloten, zodat je altijd toegang hebt tot de diensten van de server.

Om dit mogelijk te maken installeren we ownCloud op onze Raspberry Pi, waarmee je bestanden kan delen, maar ook contacten en kalenders kan synchroniseren.

Cursus: Deel 2 - Raspberry Pi, creëer je eigen cloud from IDG Nederland

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000