© PXimport

Bezoek onbereikbare websites

Geplaatst: 20 januari 2012 - 13:09

Aangepast: 16 november 2022 - 10:23

Robbin Ooijevaar

Sommige websites of buitenlandse streamingdiensten zijn standaard niet bereikbaar via uw internetverbinding. Er zijn veel complexe oplossingen om toch toegang te krijgen, maar het kan ook eenvoudig dankzij TunnelBear.

TunnelBear werkt onder Windows en MacOS en leidt uw internetverkeer om via een VPN. Zelf een VPN-verbinding instellen is voor veel mensen te ingewikkeld. TunnelBear blinkt juist uit in eenvoud: technische kennis is niet nodig. Download en installeer TunnelBear, om TunnelBear te gebruiken is een gratis registratie vereist, dit kunt u tijdens de installatie regelen. TunnelBear installeert een virtuele netwerkadapter. Windows kan hierbij een waarschuwing geven, deze melding dient u te accorderen. TunnelBear ziet eruit als een ouderwetse radio met twee knoppen: een aan/uit-schakelaar en een schakelaar waarmee u kiest voor VS of UK. Zodra TunnelBear actief is, kunt u de aan/uit-schakelaar omzetten naar On (aan). De status verandert naar Connected en het TunnelBear-schermpje wordt blauw. Herstart uw browser en u surft via de TunnelBear-verbinding.

© PXimport

TunnelBear werkt kinderlijk eenvoudig met een aan/uit-knop en een landkeuze-schakelaar.

Proef op de som

Het is eenvoudig om te controleren of TunnelBear correct werkt. Zorg ervoor dat TunnelBear is uitgeschakeld (schakelaar Off) en surf naar www.geoiptool.com. Het IP-adres van uw internetverbinding wordt getoond. Sluit de webbrowser en activeer TunnelBear (schakelaar On) en wacht tot het programma de status Connected (verbonden) aangeeft. Surf opnieuw naar www.geoiptool.com, nu verschijnt het IP-adres van de TunnelBear VPN-verbinding in beeld.

© PXimport

De website www.geoiptool.com toont uw locatie en het IP-adres van uw internetverbinding.

Datalimiet

De gratis versie van TunnelBear heeft een datalimiet van 500 MB per maand. In het TunnelBear-venster wordt het aantal verbruikte MB's getoond. Er zijn diverse abonnementen, maar deze zijn voor een dagelijks bezoek aan (nieuws-)websites niet nodig. Als u een website opent die u ook kunt bezoeken via uw eigen internetaanbieder, is het aan te raden om TunnelBear uit te schakelen. Hiermee voorkomt u dat u de datalimiet snel verbruikt. TunnelBear heeft regelmatig acties waarmee u uw datalimiet kunt verhogen, bijvoorbeeld door via Twitter te laten weten dat u het programma gebruikt.

© PXimport

De gratis versie van TunnelBear heeft een datalimiet van 500 MB.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000