Bejeweld-achtige RPG

© CIDimport

Bejeweld-achtige RPG

Geplaatst: 2 september 2011 - 07:55

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Redactie ID.nl

Deze onconventionele RPG gebruikt eenzelfde Bejeweled-achtig combat-systeem dat we al in het eerdere deel binnen de serie en varianten daarop zagen. Er zijn nu zelfs meer manieren om jouw personage te ontwikkelen terwijl je in level stijgt en je door de uitgebreide fantasy-wereld reist.

De gevechten in Puzzle Quest 2 zijn niet al te drastisch aangepast (er zijn wel meer typen gems toegevoegd), maar als je de eerste Puzzle Quest lekker vond spelen, dan zal je de veranderingen als een geweldige verfi jning van een bekende formule ervaren. Puzzle Quest 2 mocht rekenen op een meer dan positieve ontvangst toen deze uitkwam op de Nintendo DS en Xbox LIVE Arcade.

Hoewel ik nagenoeg iedere goed uitziende game aanschaf die op Xbox LIVE Arcade verschijnt, heb ik bewust gewacht op deze iOS-versie in de hoop dat de game beter past bij een apparaat met een touch screen. De grote vraag is natuurlijk of ik gelijk heb gekregen. Ik laat jullie niet langer in spanning.

Half gelijk

Toen ik de game ging spelen, kwam ik er al snel achter dat ik half gelijk zou krijgen. Op de iPad is dit zonder twijfel een prachtige game die ook nog eens perfect draait. De interface is geweldig te noemen en het is met groot gemak een van de meest verslavende games op het apparaat, die ook nog eens goed is ontworpen. Daar hoeft in ieder geval geen twijfel over te bestaan.

De iPhone-versie is echter niet zo geweldig. De interface is vrijwel identiek aan die van de iPad-versie, dus alles is veel dichter op elkaar gepakt. Het is nagenoeg onmogelijk om bepaalde menu-opties te raadplegen en hoewel de gevechten nog steeds prima zijn, voelt de rest van de game niet goed. Het overzicht is al snel verloren en je gaat op den duur onbewuste fouten maken, wat natuurlijk funest is in een puzzelgame als deze.

Kortom

Uiteindelijk is het oordeel vrij simpel: heb je een iPad, dan is Puzzle Quest 2 een must buy. Het is een van de beste games binnen de App Store. iPhone-gebruikers moeten hier echter niet hun geld aan verkwisten. De game heeft daarbij een relatief hoge prijs, hoewel de versie voor de Nintendo DS en Xbox LIVE Arcade uiteraard nog een stukje prijziger is.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten