Backups maken van je social media met Social Safe

© PXimport

Backups maken van je social media met Social Safe

Geplaatst: 9 juli 2015 - 06:18

Aangepast: 14 december 2022 - 15:24

Martin Gijzemijter

Het is natuurlijk fantastisch dat je online een archief bouwt van je leven met social media, maar wat als Facebook of Twitter er ineens mee stopt? Waar blijven je gegevens dan?

Toegegeven, een heel reële angst is het niet, diensten als Facebook en Twitter zullen écht niet zomaar de handdoek in de ring gooien. Onmogelijk is het echter ook niet, en daarnaast kan het ook zijn dat je gewoon een reservekopie van al je informatie wilt hebben omdat je die verantwoordelijkheid niet bij Facebook wilt leggen. Dan is het goed om te weten dat je zo'n reservekopie heel eenvoudig kan maken, met een gratis programma genaamd Social Safe. Lees ook: Privacy op Facebook - Zo gooi je niet alles te grabbel.

Helemaal gratis

Ga naar de website van Social Safe en klik op de downloadknop om het programma te downloaden. Schrik niet van het woord 'trial', want het programma is écht helemaal gratis en je kunt er reservekopieën mee maken van tot 4 social media-accounts. Wil je er meer (en een aantal extra functies), dan kun je de betaalde versie nemen, die met 6 euro per jaar ook niet schokkend duur is. De naam trial is echter gekozen, omdat je 30 dagen lang gebruik mag maken van de geavanceerde functies van de premium-versie.

Synchroniseren

Zodra je het programma hebt gestart, kun je ervoor kiezen om je accounts te koppelen, zoals Facebook, een specifieke Facebook-pagina, Pinterest, Twitter, noem maar op. Daarvoor dien je het programma uiteraard wel toegang te geven tot je accounts. Zodra je je account(s) hebt gekoppeld, klik je op Start sync now onderin, om de gegevens te downloaden. Dit kan uiteraard wel even duren.

 

© PXimport

Het synchroniseren van je social media-accounts kan wel even duren.

Interessante opties

Zodra het synchroniseren is voltooid zie je dat het programma niet alleen handig is voor het maken van een reservekopie, maar dat je vervolgens ook nog vanalles met die informatie kunt doen. Zo kun je zien met wie je de meeste interacties hebt, wat je vandaag een jaar geleden deed op social media, wat voor activiteiten er precies hebben plaatsgevonden op een bepaalde dag (zoals gisteren), en een keur aan andere statistieken. Maar het belangrijkste, je hebt de informatie in eigen beheer (en kunt dat eventueel exporteren naar PDF als je een leuk overzicht op papier wilt). Absoluut een aanrader.

 

© PXimport

Het programma geeft je ook waardevolle inzichten in je social media-gebruik.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten