ID.nl logo
Privacy op Facebook – Zo gooi je niet alles te grabbel
© PXimport
Zekerheid & gemak

Privacy op Facebook – Zo gooi je niet alles te grabbel

Facebook en privacy zijn een ongelukkig huwelijk. Niet alleen verzamelt het sociale netwerk gegevens over je waar zelfs Google van watertandt, ook staan de instellingen standaard helemaal open. Hoog tijd om alles door te nemen, zodat je weet wat je met wie deelt en je zelf in de hand houdt wat Facebook en app-aanbieders van je te weten komen.

Ben je er je van bewust wat je allemaal op Facebook publiceert en met wie je het deelt? Niet enkel je vrienden maar ook Facebook zelf krijgt immers toegang tot je statusupdates, foto’s, evenementen, gespeelde spelletjes, locatiegegevens enzovoort.

Kan je voorkomen dat je persoonlijke informatie in zoekmachines verschijnt? En kan je ook beletten dat iedereen zomaar in jouw familieplaatjes begint te neuzen? Ja, dat kan allemaal. Het is zelfs het ideale moment om je profielpagina dicht te timmeren, want zodra de gloednieuwe Graph Search-zoekfunctie gelanceerd wordt, is het eenvoudig om in persoonlijke informatie te woelen. Wij leggen je in deze cursus uit hoe je jouw privégegevens het beste af kan schermen.

01 Vrienden groeperen

Wil je wel dat jouw beste vrienden of familieleden je statusupdates kunnen lezen, maar mogen kennissen, buren of collega’s de foto’s van dat ene feestje eigenlijk niet zien? In principe kan je perfect instellen wie wat mag zien. Het beste kan je jouw Facebook-vrienden hiervoor indelen in groepen. Je hoeft dit slechts één keer te doen, dus het is de moeite waard om hier even tijd aan te besteden.

Om een overzicht te krijgen van je verschillende lijsten, klik je op de Facebook-startpagina in de linkerkolom op Meer naast Vrienden. Standaard zie je lijsten zoals Goede vrienden, Kennissen, Familie en Uw stad-omgeving. Met de knop + Lijst maken kan je eenvoudig nieuwe lijsten aanmaken. Kies een Lijstnaam en voeg vervolgens leden toe door de beginletters van de naam in te voeren. Selecteer de mensen die je aan de lijst wilt toevoegen en bevestig met Maken.

©PXimport

Je collega’s kan je allemaal bundelen in één lijstje.

Het is verstandig om lijsten te maken voor je verschillende soorten vrienden: (ex-)collega’s, (ex-)klasgenoten, buren, sportclubvrienden enzovoort. Je kan op elk ogenblik vrienden aan een lijst toevoegen door op de desbetreffende lijst te klikken en in de rechterhoek op + Vrienden aan deze lijst toevoegen te klikken. Facebook stelt je onder Lijstsuggesties ook een aantal vrienden voor waarvan de netwerksite denkt dat ze in het lijstje passen. Met de Toevoegen-knop kan je ze groeperen. Je kan één Facebook-vriend in meerdere categorieën onderverdelen. Nog een tip: probeer er een gewoonte van te maken om nieuwe vrienden onmiddellijk in een bepaald lijstje te zetten.

Wat zien anderen?

Zou je graag willen weten hoe anderen jouw profielpagina zien? Kies de knop met het slotje bovenaan in de blauwe balk om de Privacysnelkoppelingen op te roepen en kies Weergeven als bij Wat zien anderen op mijn tijdlijn. Je krijgt nu je profielpagina te zien, maar helemaal bovenaan wordt een donkergrijze balk zichtbaar. In eerste instantie krijg je te zien hoe mensen waarmee je niet bevriend bent, je profiel kunnen bekijken. Wanneer je klikt op Bekijken als specifieke persoon, kan je de naam van een vriend invoeren. Met de knop met het kruisje uiterst links in de balk sluit je deze weergave af.

©PXimport

Zo zie je hoe jouw profielpagina voor anderen oogt.

Lees op de volgende pagina over het beveiligen van je prikbordberichten...

02 Prikbordberichten

Zodra je jouw vrienden in verschillende lijsten hebt ingedeeld, is het redelijk eenvoudig om te bepalen wie wat te zien krijgt. Het beste stel je eerst in wie standaard toegang krijgt tot je prikbordberichten, bijvoorbeeld alleen je vrienden. Vervolgens kan je nog per prikbordbericht uitzonderingen maken.

©PXimport

Door een goede standaardinstelling te kiezen, hoef je niet bij elke statusupdate in te stellen wie wat kan zien.

Om de privacy-instellingen van je prikbordberichten van openbaar naar vrienden te wijzigen, klik je eerst op de knop met het slotje naast Startpagina bovenaan in de blauwe balk. Hiermee open je het menu Privacysnelkoppelingen.

Vervolgens klik je op Wie kan mijn inhoud zien. Je hebt de keuze uit Openbaar, Vrienden, Vrienden behalve kennissen, Alleen ik of Aangepast. Via Alle lijsten weergeven helemaal onderaan in het keuzemenu kan je ook een vriendenlijst kiezen die je zelf aangemaakt hebt. Wij raden aan om Vrienden of een eigen lijst als standaardinstelling te kiezen, in ieder geval niet openbaar.

Als je op je prikbord een nieuwe status invoert, krijg je naast Plaatsen te zien wie jouw bericht na het plaatsen kan bekijken, bijvoorbeeld Vrienden. Door op het blauwe driehoekje te klikken, kan je snel een andere vriendengroep selecteren. Openbaar kan iedereen zien, ook Facebook-gebruikers die geen vrienden zijn.

©PXimport

Je kan bij elk prikbordbericht zelf bepalen wie het kan zien.

Abonnees

Bij sommige mensen zie je op het profiel een knop Volgen staan. Wanneer je hierop klikt, kan je de openbare prikbordberichten van deze persoon volgen. Je kan gemakkelijk controleren of mensen je openbare berichten ook op deze wijze kunnen volgen. Klik op het tandwieltje in de rechterbovenhoek en open Accountinstellingen om dit uit te schakelen. Klik op Volgers in de linkerkolom en kies of je het volgen wilt in- of uitschakelen.

03 Fotoalbums en tags

Net als bij berichten, kan je bij foto’s ook zelf instellen wie ze mag bekijken. Wanneer je een nieuw album aanmaakt, kan je helemaal onderaan instellen wie de foto’s mag zien. Open het uitklapmenu naast Foto’s plaatsen (het menu Albumprivacy) en kies een standaardgroep of vriendenlijst die je zelf aangemaakt hebt. Om de privacy-instellingen van een bestaand album te wijzigen, klik je op het album en kies je Bewerken. Bovenaan in de rechterhoek kan je aangeven wie toegang mag krijgen tot het album. Let wel, het standaardalbum waarin je omslagfoto’s bewaard worden, is altijd openbaar. Dit kan je in geen enkel geval wijzigen. Indien je niet wilt dat familiekiekjes door Jan en alleman bekeken kunnen worden, dan raden we je aan om deze niet als omslagfoto in te stellen.

©PXimport

Ook de privacy-instellingen van een fotoalbum zijn in te stellen.

04 Tags

Een andere zaak die nogal gevoelig ligt bij veel Facebook-gebruikers, is de mogelijkheid om mensen te taggen in foto’s of statussen. Op die manier kan een vriend jouw naam met link naar je profiel in een foto of bericht vermelden. Ook je vrienden worden hier standaard van op de hoogte gebracht. Het zou hierdoor weleens kunnen gebeuren dat er foto’s van jou online verschijnen waarvan je liever niet hebt dat iemand ze ziet.

Om te voorkomen dat je getagd wordt in bikini of beschonken toestand, kan je een controlefunctie inschakelen. Klik op het tandwieltje rechtsboven in de blauwe balk en kies Privacyinstellingen. Kies vervolgens in de linkerkolom Tijdlijn en taggen. Schakel de functie Tags controleren die mensen toevoegen aan je eigen berichten voordat de tags worden weergegeven op Facebook in door op Bewerken te klikken en kies daarna Ingeschakeld.

Indien je niet wilt dat iemand berichten kan zien waarin je getagd bent, klik je op Bewerken naast Wie kan berichten zien op je tijdlijn waarin jij bent getagd?. Selecteer Aangepast in het keuzemenu en stel Delen met deze personen of lijsten in op Alleen ik. Bevestig jouw keuze met Wijzigingen opslaan.

Helemaal bovenaan in dit venster, naast Wie kan berichten plaatsen op je tijdlijn kan je aangeven of enkel jij of ook vrienden berichten op je tijdlijn kunnen plaatsen. Standaard staat dit ingesteld op Vrienden. Je kan dit wijzigen naar Alleen ik maar weet dat vrienden dan bijvoorbeeld ook geen verjaardagwensen op je tijdlijn kunnen achterlaten.

©PXimport

Indien gewenst kan je tags eerst controleren.

Jouw profiel in de zoekmachine

Heb je jezelf al eens gegoogeld? De kans is groot dat je een link naar je Facebook-profiel te zien krijgt wanneer je jouw voor- en achternaam in de zoekbalk invoert. Je kan dit vermijden door een instelling in je Facebook-account te wijzigen. Klik op het tandwieltje rechtsboven en kies Privacyinstellingen. Op het tabblad Privacy kan je onder Wie kan me opzoeken instellen of zoekmachines mogen linken naar jouw tijdlijn. Klik op Bewerken en schakel de functie uit als je niet zomaar gevonden wilt worden.

Lees op de volgende pagina verder over het dichttimmeren van Facebook...

05 Contact

Via de privacysnelkoppelingen (op te roepen met de knop met het hangslot in de blauwe balk bovenaan) kan je zelf aangeven wie via Facebook contact met je kan opnemen. Klap het menu Wie kan contact met me opnemen? open en geef aan of enkel vrienden (Basisfiltering) of ook vrienden van vrienden (Strikte filtering) jou privéberichten mogen sturen.

Standaard kan iedereen je vriendschapsverzoeken sturen. Ook dit kan je beperken. Open de Privacysnelkoppelingen en klap het menu Wie kan contact met me opnemen? open. Stel Wie kan me vriendschapsverzoeken sturen? in op Vrienden van vrienden.

©PXimport

Door Basisfiltering te kiezen kan je geen berichten mislopen.

06 Ontvrienden

Word je lastiggevallen? Je kan iemand eenvoudig ‘ontvrienden’. Ga naar de profielpagina van de persoon in kwestie en houd je muiscursor boven Vrienden zodat het menu openklapt. Kies Verwijderen als vriend. De vriend in kwestie kan uiteraard wel nog een nieuw vriendschapsverzoek sturen. Wil je helemaal niets meer met deze persoon te maken hebben, dan kan je hem of haar blokkeren. Open de Privacysnelkoppelingen en klap het menu Hoe zorg ik dat iemand me niet meer lastig valt? open. Voer de naam of het e-mailadres van het persoon in en klik op Blokkeren. Via Alle geblokkeerde gebruikers bekijken krijg je een overzicht van geblokkeerde mensen. Indien gewenst kan je de blokkering hier ook opheffen.

©PXimport

In eerste instantie kan je ontvrienden. Daarna kan je ook nog blokkeren.

07 Apps en games

Een ander heikel punt op vlak van privacy is de informatie die je (onbewust) doorspeelt aan anderen door deel te nemen aan zogenoemde Vind-ik-leuk-wedstrijden of andere spelletjes. Houd in het achterhoofd dat je sowieso persoonlijke info doorspeelt aan de makers van deze Facebook-pagina’s, apps of games.

Om een overzicht te krijgen van de apps en games die je in het verleden al toestemming tot je profiel hebt gegeven, klik je op het tandwieltje rechtsboven in de blauwe balk en vervolgens op Accountinstellingen. Kies Apps in de linkerkolom. Helemaal bovenaan kan je het gebruik van apps volledig uitschakelen via Bewerken / Platform uitschakelen. Om specifieke apps te verwijderen, klik je op het kruisje naast de app en bevestig je je keuze met de Verwijderen-knop in het dialoogvenster. Via Bewerken kan je eventueel bekijken welke informatie de app-makers kunnen zien.

Om apps volledig te blokkeren, kies je Blokkeren in de linkerkolom. Scroll nu helemaal naar beneden en voer de naam van de app in bij Apps blokkeren. Op gelijkaardige manier kan je ook uitnodigingen van apps blokkeren. Stuurt een vriend je constant uitnodigingen om bijvoorbeeld poker of andere spelletjes te spelen, dan typ je simpelweg zijn naam in bij Uitnodigingen van apps blokkeren.

©PXimport

Het is verstandig om apps die je niet meer gebruikt gewoon te verwijderen.

08 Mobiel

Gebruik je Facebook voornamelijk op je smartphone of tablet? Ook via de Facebook-app kan je je privacyinstellingen bekijken of wijzigen. Open de app en klik op de knop met drie horizontale streepjes linksboven om het menu te openen. Scroll vervolgens helemaal naar beneden en kies Privacyinstellingen. Alle onderdelen staan netjes gerangschikt. Tik op Instellingen bewerken om de privacyinstellingen van een bepaald domein onder handen te nemen.

©PXimport

Ook op je mobiel kan je jouw privacy op Facebook naar je hand zetten.

Jouw Facebook-geschiedenis

Steeds meer mensen stelden aan Facebook de vraag welke informatie er precies over hen beschikbaar was. De sociale netwerksite heeft een tijdje geleden groen licht gegeven om je eigen Facebook-gegevens te downloaden. Klik hiervoor op het wieltje rechtsboven en kies Accountinstellingen. Selecteer in de linkerkolom Algemeen. Onderaan kan je op Een kopie downloaden van je Facebook-gegevens klikken. In het archief dat Facebook van je heeft opgebouwd, zitten onder andere foto’s en video’s die je gedeeld hebt, prikbordberichten, privéberichten en chatgesprekken. Klik op de groene Begin mijn archief-knop om het downloaden te starten. Bevestig je keuze door nogmaals op Begin mijn archief te klikken. Het archiveren kan een tijd duren. Zodra jouw archief klaarstaat om te downloaden, ontvang je een e-mail met een link naar het archief.

Facebook biedt ook de mogelijkheid om een Uitgebreid archief te downloaden met nog meer informatie zoals aangeklikte advertenties, inlogsessies, verwijderde vrienden, ip-adressen enzovoort. Om dit bestand te downloaden, klik je op Uitgebreid archief nadat je op Een kopie downloaden van je Facebook-gegevens geklikt hebt. Je moet nog even je Facebook-wachtwoord invoeren en vervolgens op Doorgaan klikken.

©PXimport

Je kan jouw persoonlijk Facebook-archief als zip-bestand downloaden.

▼ Volgende artikel
Gourmetten nieuwe stijl: topfavoriet met een eigen twist
Huis

Gourmetten nieuwe stijl: topfavoriet met een eigen twist

Gourmetten is een geliefd Nederlands ritueel, waarbij vooral tijdens de kerstdagen in talloze huiskamers de kleine pannetjes weer op tafel komen. Maar ook door het jaar heen zorgt deze traditie regelmatig voor gezellige avonden vol culinaire experimenten met vlees, vis, vegetarische opties en verse groenten. Met wat creativiteit geef je dit samenzijn gemakkelijk een persoonlijke twist.

✨ De donkere maanden van het jaar nodigen uit tot het samen thuis gezellig maken. Wat is er dan fijner dan met zijn allen rond de tafel genieten van lekkere hapjes en elkaar gezelschap?

In dit artikel lees je:

Een Nederlandse traditie

Terwijl culinaire magazines ons al weken verleiden met recepten voor indrukwekkende kerstgerechten en feestelijke braadstukken, kiezen Nederlanders massaal voor een andere favoriet: het gourmetstel. In bijna elke huiskamer staat er wel eentje of wordt er speciaal voor de feestdagen een nieuwe set aangeschaft. Want ondanks alle culinaire trends blijft gourmetten immens populair: zo'n 80 procent van de Nederlanders kiest met kerst voor deze oergezellige manier van tafelen, waarbij iedereen met eigen pannetjes aan de slag gaat. De charme zit 'm niet in culinaire hoogstandjes, maar in de kleine hapjes en vooral in het samen kokkerellen aan tafel.

Gourmetten met kerst?

Dan is NU het moment om te bestellen! 😊

©Studio Porto Sabbia

Gourmetten met of zonder pannetje

Het klassieke gourmetstel is nog altijd een vertrouwde verschijning: een verwarmde plaat waarop de pannetjes staan te sudderen, terwijl je met je houten spateltje vlees, vis of groenten bereidt. Een scheutje vloeibare bakboter, en het feest kan beginnen! Het veelzijdige apparaat heeft ook een grill-element onder de warmteplaat – ideaal voor een romig gebakken eitje of een smeuïge raclette.

©Sara Winter

Tegenwoordig is er veel meer keuze in gourmetstellen. Een populaire variant is het model met grillsteen of geribbelde grillplaat, waarbij je direct op het oppervlak kunt bakken, dus zonder pannetjes. Deze gezondere optie vergt nauwelijks olie of boter. Wel is het even opletten dat alle hapjes van elkaar gescheiden blijven – vooral als het enthousiaste kokkerellen wat al te wild wordt.

Een praktische nieuwe ontwikkeling is het gourmetstel waarbij iedereen een eigen bakplaat heeft. Dat geeft niet alleen meer overzicht, maar voorkomt ook dat smaken zich mengen. Ideaal voor wie graag experimenteert met verschillende ingrediënten en gerechten.

©Princess

Gourmetten nieuwe stijl

De klassieke Nederlandse gourmet kent zijn vertrouwde ingrediënten: diverse soorten rauw vlees (of vis en vleesvervangers), gesnipperde ui, verse groenten zoals prei en paprika, geklutst ei en wat pannenkoekbeslag voor een zoete afsluiter. Maar waarom niet eens wat avontuurlijker? Geef je gourmet een culinaire twist met bijvoorbeeld huisgemaakte cranberrysaus bij kalkoen en varkenshaas, of kies voor een compleet thema.

Ga je voor Mexicaans? Vul je tafel dan met zwarte bonen, kleurrijke paprika en mais, gekruid gehakt, miniburgers en pittige worstjes. Serveer er guacamole, verse salsa en zure room bij, plus warme minitortilla's. Of creëer een Amerikaanse barbecuesfeer met kleine burgers, malse ribs en knapperige kipkluifjes, geserveerd met coleslaw, gepofte aardappel en rokerige barbecuesaus. Door je gourmet een thema te geven, transformeer je een gewone avond in een culinair feestje!

Watch on YouTube

Meer video's van ID.nl zien? Abonneer je dan op ons YouTube-kanaal!

▼ Volgende artikel
Gezichtsherkenning, vingerafdruk of pincode: wat is het veiligst?
© Perig Morisse
Huis

Gezichtsherkenning, vingerafdruk of pincode: wat is het veiligst?

Veilig je telefoon ontgrendelen: wat is de beste methode? In dit artikel komen pincodes, vingerafdrukscans en gezichtsherkenning aan bod.

Op je telefoon staan allerlei persoonlijke gegevens die je niet zomaar met iedereen deelt. Bovendien is het niet de bedoeling dat iedereen je berichten zomaar kan lezen of zelfs iets kan versturen of posten.

Authenticatie voor smartphones is niet nieuws. Maar wat is eigenlijk de veiligste methode? We leggen identificatie door middel van een wachtwoord of pincode, een vingerafdruk en gezichtsherkenning onder de loep:

  • Voor- en nadelen van een wachtwoord, patroon of pincode
  • Pluspunten en keerzijdes van een vingerafdruk voor verificatie
  • Pro’s en cons van ontgrendeling door gezichtsherkenning

Op zoek naar een nieuwe smartphone? Bekijk de beste telefoons tot 600,- euro!

Voordelen van een wachtwoord, patroon of pincode

  • Je bent niet afhankelijk van onderliggende technologie

  • Je hebt de mate van veiligheid gedeeltelijk zelf in de hand

Wachtwoorden, patronen en pincodes zijn de oudste en in feite ook de simpelste vormen van identificatie. Belangrijk om te weten is dat de veiligheid afhankelijk is van de lengte van de code of het wachtwoord. Je hebt de veiligheid dus voor een groot deel zelf in de hand. Deze methode is altijd even betrouwbaar, omdat hij voor de veiligheid niet afhankelijk is van je de technologie in je telefoon. Bovendien verlies je de mogelijkheid om op deze manier in te loggen minder snel, omdat er geen sensoren of camera's zijn die stuk kunnen gaan.

©Supatman - stock.adobe.com

Nadelen van een wachtwoord of pincode

  • Iemand kan meekijken en je wachtwoord aflezen

  • Niet gebruiksvriendelijk en langzaam

De nadelen van een wachtwoord liggen eigenlijk ook voor de hand. Iemand kan bijvoorbeeld stiekem over je schouder meekijken en toegang krijgen tot je telefoon. In theorie kan een hacker met je gegevens aan de haal. In de praktijk komt dat zelden voor, maar het hacken van je vinger of gezicht is in ieder geval helemaal onmogelijk. Toch was voor veel mensen gebruiksvriendelijkheid de reden om over te stappen naar een andere manier. Want iedere keer een code of wachtwoord invoeren duurt lang en begint op een gegeven moment vervelend te worden, vooral als je weet dat er snellere methodes beschikbaar zijn. Een patroon swipen gaat iets sneller, maar kost alsnog meer moeite dan andere manieren.

Bescherm je smartphone optimaal met een stevig telefoonhoesje.

Zo blijft je toestel in topconditie, hoe je het ook ontgrendelt!

Vingerafdruk voor authenticatie: de voordelen

  • Snel en gebruiksvriendelijk

  • Hoge veiligheid bij geavanceerde sensoren

Inmiddels zijn vingerafdrukscanners op telefoons snel en reageren ze zonder al te veel problemen, zonder dat je je vinger exact op de juiste manier op de scanner hoeft te plaatsen. Doordat ze op een handige plek geplaatst zijn, ontgrendel je je smartphone min of meer zodra je het apparaat oppakt. Een goede scanner zorgt ervoor dat jij als enige je telefoon kunt unlocken.

©KOB

Vingerafdruk voor authenticatie: de nadelen

  • Werkt niet bij natte of beschadigde vingers

  • Oudere versies minder betrouwbaar

Iedereen die ooit een vingerafdrukscanner heeft gebruikt is bekend met het volgende: als je vinger nat is, of wanneer je er toevallig een snee of een pleister op zit, herkent de scanner het profiel van je vinger niet meer. Bij geavanceerdere scanners komt dit probleem minder vaak voor. Sowieso zijn verouderde en goedkopere sensoren lang niet altijd veilig. Ze zijn in het kort minder complex, waardoor ze minder lijnen registreren en je vingerafdruk niet heel nauwkeurig meten.

Voordelen van gezichtsherkenning voor ontgrendeling

  • Snel en moeiteloos

  • 3D-scans zijn erg veilig

Je smartphone ontgrendelen door gezichtsherkenning is de gebruiksvriendelijkste manier. Het enige wat je hoeft te doen, is naar je telefoon kijken. Kortom: het gaat automatisch en zonder dat je het in de gaten hebt. Smartphones die gebruikmaken van een 3D-scan zijn amper te misleiden en dus zeer betrouwbaar, maar alleen nieuwe (en dure) modellen zijn uitgerust met deze mogelijkheid. Let daar goed op wanneer je graag gebruikmaakt van gezichtsherkenning en op zoek bent naar een nieuwe telefoon.

©Khaletski Siarhei\goffkein.pro

Nadelen van gezichtsherkenning voor ontgrendeling

  • Oudere gezichtsscans niet altijd even betrouwbaar

  • Weinig licht kan een belemmering zijn

Oudere telefoons die te ontgrendelen zijn met een scan van je gezicht, zijn helaas niet heel veilig. Ze maken gebruik van een foto en vergelijken die met de 2D-scan die gemaakt wordt tijdens het ontgrendelen. In de eerste plaats is gebleken dat iemand anders met een gezicht dat veel op je lijkt de telefoon mogelijk ook kan ontgrendelen. Daarnaast is een foto van de bezitter van de telefoon soms genoeg om deze veiligheidsmethode te misleiden.

Conclusie: wat is het veiligst?

Een complex wachtwoord of lange pincode is nog altijd een veilige manier om je smartphone te vergrendelen. Als je een moderne telefoon hebt, is vingerafdrukherkenning ook erg veilig en bovendien een heel stuk gebruiksvriendelijker. Een geavanceerde scanner voor gezichtsherkenning is ook zeer betrouwbaar. Maar daarbij moet je er wel op letten dat jouw telefoon echt een 3D-scan van je gezicht maakt. De meeste smartphones kunnen dat niet. Denk er verder aan dat je niet meer kunt inloggen met een vingerafdruk of een gezichtsscan als bepaalde onderdelen van je telefoon niet meer functioneren. Daarom is het aangeraden om altijd te kiezen voor een lang wachtwoord of pincode als back-up.

📱Ook interessant: Help! Ik ben het wachtwoord van mijn Apple ID vergeten