Angry Birds-broertje Bad Piggies uitgebracht

Wie kent het niet: Angry Birds is één van de grootse succesverhalen in de App Store. Na de games Angry Birds, Angry Birds Seasons, Angry Birds Rio en Angry Birds Space geeft ontwikkelaar Rovio nu het woord aan de tegenpartij: in Bad Piggies zijn die gemene varkentjes eindelijk aan de beurt.

De nieuwe opvolger van Angry Birds gaat eens niet over de boze vogels en hun verwoede pogingen eieren terug te stelen van de gemene varkentjes. Nee, in Bad Piggies moet je juist deze varkentjes helpen. In elk level is het aan jou om een voertuig te bouwen uit een bouwpakket van onderdelen. Met dit voertuig moet je sterren verzamelen. Het spelmechanisme van Bad Piggies komt overigens niet geheel uit de lucht gevallen: ontwikkelaar Rovio nam eerder al

over en bracht dit uit als Amazing Alex. Het principe van deze game (het physics-gedreven combineren van voorwerpen om een doel te bereiken) komt in Bad Piggies overduidelijk terug.

Voor slechts € 0,79 (iPhone) krijg je de beschikking over 60 levels. In elk level kun je drie sterren halen, net als bij Angry Birds. Wil je verder experimenteren dan zijn er ook een aantal sandbox-levels, waarin je je fantasie de vrije loop kunt laten. Wil je niet alleen vogeltjes tevreden laten tjilpen, maar ook eens varkentjes tevreden laten knorren, dan kun je Bad Piggies via deze link aanschaffen. Heb je een iPad, dan vind je achter dit linkje de HD-versie van Bad Piggies (€ 2,39), voor Android-gebruikers hebben we een linkje naar de Google Play Store voor de gratis versie met reclame.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000