Adobe rolt update voor Creative Cloud uit

© PXimport

Adobe rolt update voor Creative Cloud uit

Geplaatst: 18 juni 2014 - 10:54

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Joris Peterse

Vandaag rolt Adobe een grote update uit voor de Creative Cloud suite. Veertien programma's voor de desktop zijn vernieuwd, drie nieuwe iOS-apps verschijnen in de App Store en Adobe komt met een Creative Cloud-abonnement voor fotografen.

De Creative Cloud-suite van Adobe is een abonnementsdienst, waarbij je beschikt over de recentste versies alle Adobe software: Photoshop, Dreamweaver, Premiere, InDesign, enzovoort. Bovendien biedt Creative Cloud de mogelijkheid om je projecten online te delen en online je instellingen, kleuren en fonts op te slaan. Creative Cloud kost je echter wel € 61,49 per maand. Bovendien is de software van Adobe niet meer los verkrijgbaar, alleen via een abonnementsstructuur. Het is overigens wel mogelijk individuele applicaties voor een goedkoper maandbedrag te licenseren.

Sneller

De updates voor de Windows- en Macprogramma's zijn er vooral op gericht om de programma's sneller en soepeler te laten werken. Ook wordt het makkelijker gemaakt om de programma's met elkaar samen te laten werken. Bijvoorbeeld wanneer je een video uit een project in Premiere bewerkt in After Effects. De toegepaste bewerkingen zie je direct terug in Premiere.

Tevens introduceert Adobe drie nieuwe iOS-apps voor Creative Cloud-gebruikers. Adobe Sketch, waarmee je schetsen maakt en eenvoudig aan andere Creative Cloud gebruikers toont. Een handige functie van Adobe Sketch is dat je met een druk op de knop in de app Photoshop CC start op je desktopcomputer om daar de schets verder te bewerken.

De app Line moet het maken van nauwkeurige tekeningen (met strakke lijnen) mogelijk maken en Photoshop Mix is een uitgeklede versie van Photoshop, die de zware bewerkingen op de servers van Adobe uitvoert om lange wachttijden en een uitgeputte batterij op je smartphone of tablet te voorkomen.

Helaas is er nog niet bekend of de apps ook voor Android of Windows Phone beschikbaar worden gemaakt.

Photography Plan

Ook liet Adobe een nieuw Creative Cloud-abonnement zien. Met Creative Cloud Photography Plan kun je gebruik maken van Photoshop, Lightroom en de nieuwe Photoshop Mix-app. Dit abonnement kost zo'n € 12,- per maand.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten