5 gratis apps om je wachtwoorden te beheren

© PXimport

5 gratis apps om je wachtwoorden te beheren

Geplaatst: 5 november 2013 - 12:43

Aangepast: 16 november 2022 - 09:59

Joris Peterse

Je weet dat je bij ieder online account een veilig wachtwoord moet kiezen. Maar met het aantal wachtwoorden dat je moet onthouden, is dat in praktijk vrijwel niet mogelijk. En een spiekbriefje in de la is onveilig. Gelukkig zijn er handigere methodes om met je wachtwoorden om te gaan.

Google Chrome

Een handige manier om je wachtwoorden op te slaan, is via de browser. Alle browsers hebben de mogelijkheid om wachtwoorden op te slaan, maar met Chrome synchroniseer je deze het makkelijkst met je andere apparaten.

Aan de slag met Chrome

 

© PXimport

KeePass Password Safe

Met dit kleine programmaatje sla je je wachtwoorden veilig op. Het werkt lokaal (of op usb-stick) en niet online. Dat heeft zijn voor- en nadelen: de wachtwoorden vullen niet automatisch in, maar je hebt wel zelf de controle.

Aan de slag met KeePass

 

© PXimport

LastPass

Met LastPass maak je online een account aan waarmee je jouw wachtwoorden altijd kunt benaderen via een hoofdwachtwoord. LastPass werkt via browserextensies en is voor vele platforms beschikbaar (Windows, Linux, Mac, smartphones en tablets).

Aan de slag met LastPass

 

© PXimport

Norton Identity Safe

Met Norton Identity Safe beheer je niet alleen je wachtwoorden, maar ook andere gevoelige informatie, zoals creditcardinformatie. Tevens kijkt het programma of de bezochte site veilig is ... alleen jammer dat het via een toolbar werkt.

Aan de slag met Norton Identity Safe

 

© PXimport

Dashlane

Dashlane nestelt zich in je browser en is daarom geschikt voor zowel Mac, Linux als Windows, maar het werkt ook via een los programmaatje. Bovendien is Dashlane ook vertegenwoordigd in de applicatiewinkels van Android en iOS. Via een account en hoofdwachtwoord stel je je inloggegevens veilig.

Aan de slag met Dashlane

 

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000