1Password voor Mac ondersteunt native apps

© CIDimport

1Password voor Mac ondersteunt native apps

Software

Geplaatst: 4 mei 2022 - 05:09

Aangepast: 20 september 2022 - 08:00

Wesley Akkerman

Mac-gebruikers kunnen vanaf nu 1Password 8 downloaden. De update zorgt ervoor dat de wachtwoordmanager automatisch wachtwoorden voor apps invult.

1Password voor Mac ondersteunt native apps

Dat betekent dat 1Password wederom wat werk uit handen neemt. Je hoeft niet meer handmatig een appwachtwoord op te zoeken in je persoonlijke klus; de manager neemt het werk over. De functie, genaamd Universal Autofill, vereist wel dat je een snelkoppeling gebruikt, maar dat is aanzienlijk minder werk dan alles zelf opzoeken, kopiëren en plakken.

Hoewel 1Password 8 eveneens beschikbaar is voor Windows, beschikt die versie van het programma niet over Universal Autofill.

Update voor 1Password voor Mac

De update neemt nog een aantal oplossingen met zich mee. Zoals voor de vreemde Chrome-geheugenfout en de langzame en soms verwarrende interface. Het bedrijf heeft de recente update maandenlang getest met meer dan veertigduizend mensen, dus we kunnen ons voorstellen dat er behoorlijk wat feedback binnendruppelde.

1Password is de laatste tijd overigens ook aan het investeren in andere onderdelen. Het programma wil ook andersoortige informatie opslaan, zoals je cryptowallets. Daarnaast kan de app je e-mailadres afschermen waar nodig. Wat het bedrijf in de toekomst gaat aanbieden, is nog niet zeker. Maar voor nu kunnen Mac-gebruikers dus ook in apps automatisch wachtwoorden laten invullen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000