Externe ssd van Adata is waterdicht en stofbestendig

Externe schijven die wel tegen een stootje kunnen, kennen we bijvoorbeeld als de Rugged-serie van LaCie. De nieuwe externe ssd's van het Taiwanese Adata zijn echter tevens waterdicht en stofbestendig.

De zogeheten SD700 is aangeduid met een IP van 68. Dit betekent dat het apparaat stofdicht is en een uur op 1,5m waterdiepte kan overleven. De beschermende buitenkant zorgt ervoor dat de SD700 de valtest van de MIL-STD-810 kan overleven.

De ssd krijgt een usb-c aansluiting en heeft een lees- en schrijfsnelheid van 440 MB/s. De SD700 werkt op Windows, macOS en Android en heeft qua voeding genoeg aan het apparaat waar je het op aansluit, waardoor je geen aparte stroomvoorziening nodig hebt.

Tot 1 TB

De SD700 komt uit in de kleuren zwart en geel en krijgt verschillende configuraties. Het model met 128GB krijgt een prijskaartje van 120 euro. De schijven met 256GB en 512GB kunnen op het moment bij Amazon besteld worden voor 200 en 400 dollar.

Binnenkort kunnen we ook een stof- en waterdichte schijf van 1TB verwachten van Adata. Vanaf december worden de schijven verscheept.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000