Zo krijg je overal in huis goede wifi

© CIDimport

Zo krijg je overal in huis goede wifi

Geplaatst: 17 november 2021 - 12:52

Aangepast: 29 augustus 2022 - 14:52

Redactie

Heb jij het idee dat je thuis meer uit je wifi kunt halen, maar weet je niet hoe? Een meshwifi-routerset gebruikt verschillende satellieten om overal in huis goede wifi te bieden. Een vernieuwende techniek die inmiddels voor iedereen toegankelijk is, helemaal als je al Ziggo-klant bent.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Ziggo.

Meshwifi gebruikt een router (modem) voor de internetverbinding. Maar waar een traditioneel modem zelf je hele huis van wifisignaal moet voorzien, pakt een meshwifirouter het slimmer aan. Dit modem werkt samen met één of meerdere satellieten. De satellieten plaats je in verschillende ruimtes in je huis, waarna ze onderling verbinding maken en allemaal verbinden met het modem. Je kunt een satelliet dus zien als een wifi versterker. Zo creëert de meshwifiset één groter wifinetwerk dat je hele huis dekt.

Vrijwel alle routerfabrikanten verkopen meshwifisets. Die keuze is fijn, maar wist je dat je misschien al een meshwifirouter thuis hebt. Het modem van Ziggo-klanten functioneert namelijk ook als meshwifirouter. En dat betekent dat je alleen nog maar één of meerdere satellieten hoeft te regelen. Je bent daarom flink goedkoper uit. Ziggo-klanten met een zwart modem kunnen een set van drie SmartWifi pods (TP-Link Deco M4) bestellen. Heb je een wit modem, dan kun je kiezen voor Ziggo’s eigen SmartWifi pods. Die hoef je niet neer te zetten, maar steek je simpelweg in het stopcontact. Ziggo zegt dat de twee typen satellieten kwalitatief niet voor elkaar onderdoen. Prettig is dat je beide typen SmartWifi pods kunt kopen of lenen. In dat tweede geval betaal je maandelijks een kleine vergoeding en kun je maandelijks opzeggen. Lekker flexibel!

Hoe werkt het?
De installatie van de compacte SmartWifi pods is bijzonder eenvoudig. Je steekt ze in het stopcontact, volgt de stappen in de gratis SmartWifi-app om de satellieten te verbinden met je modem en klaar is kees. De satellieten communiceren nu draadloos met het modem om overal in huis betrouwbare en snelle wifi mogelijk te maken. Slim is dat het modem automatisch het beste wifipunt kiest voor de snelste en meest stabiele verbinding.   

Helemaal handig is dat een SmartWifi pod niet alleen je wifi verbetert, maar ook een ethernetaansluiting heeft. En dus sluit je kinderlijk eenvoudig je laptop, gameconsole of ander apparaat bedraad aan op de SmartWifi pod. Het voordeel hiervan is dat een bedrade internetverbinding nog minder gevoelig is voor draadloze wifi-onderbrekingen.    

Handige SmartWifi-app
De SmartWifi-app werd net al even genoemd. Deze gratis app installeer je op je smartphone of tablet om de Wifi Thuisscan te doen. Na een rondje door je thuis laat de app direct zien welke kamer of kamers misschien een SmartWifi pod nodig hebben om het wifisignaal te verbeteren. Als je de SmartWifi pods ontvangen hebt, pak je de app er weer bij om ze binnen enkele minuten te installeren.

Daarna kun je de app ook gebruiken om een veilig wifi-gastnetwerk te maken en te delen en je thuisnetwerk te beheren. Je ziet welke apparaten met je wifi verbonden zijn, optimaliseert je wifi en kunt instellingen wijzigen. In de app vind je ook de installatiegidsen voor je apparatuur, inclusief het modem. Als er dus een keer wat is, heb je de handleiding direct bij de hand en hoef je niet eerst online te zoeken.

© CIDimport

Internet only-abonnement
Overal in huis goede wifi is dus eenvoudig te regelen, wat ook een goed moment vormt om eens stil te staan bij je abonnement. Want wist je bijvoorbeeld dat Ziggo sinds kort ook een internet only-abonnement aanbiedt? Met dit abonnement betaal je alleen voor een snelle en stabiele internetverbinding en niet voor extra’s als televisie en vast bellen. En dus ben je met dit abonnement elke maand goedkoper uit. Met het bespaarde geld kun je bijvoorbeeld mooi een abonnement op je favoriete videostreamingsdienst nemen.

Gratis SmartWifi pods
De meeste bedrijven doen veel moeite om nieuwe klanten binnen te slepen, maar kijken nauwelijks naar hun trouwe klanten om. Ziggo pakt het beter aan en heeft zowel goede cadeaus voor nieuwe als bestaande klanten. Als je overstapt naar Ziggo, krijg je tijdelijk twee SmartWifi pods die je een jaar gratis kunt gebruiken. Heb je al een internetpakket van Ziggo maar nog geen SmartWifi pods? Dan kun je nu – afhankelijk van je type modem – tijdelijk twee of drie SmartWifi pods aanvragen en die een jaar gratis gebruiken. Deze actie geldt natuurlijk ook als je het internet only-abonnement afneemt. Na het gratis jaar uitproberen kun je de SmartWifi pods blijven gebruiken voor een kleine maandelijkse vergoeding of stuur je ze gratis terug. Wees er snel bij, want je hebt als nieuwe of bestaande klant tot en met 12 december om de SmartWifi pods aan te vragen.
 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000