Videoland begint met offline ‘streaming’

© PXimport

Videoland begint met offline ‘streaming’

Geplaatst: 19 oktober 2016 - 06:00

Aangepast: 14 december 2022 - 14:42

Jeroen Boer

Streamingdienst Videoland krijgt binnenkort de mogelijkheid om films en series offline te kijken. Daarbij begint de dienst met kinderfilms- en series. Deze kun je downloaden op je smartphone of tablet en vervolgens overal zonder internetverbinding afspelen.

Streamingdienst Videoland, onderdeel van RTL Nederland, rolt nog voor het einde van dit jaar de mogelijkheid om series en films offline te bekijken. Hierbij begint de streamingdienst wel met kinderseries – en films. Vermoedelijk niet direct de content waar jij geïnteresseerd in bent, maar wel ideaal om kinderen bezig te houden tijdens een lange autorit. Videoland heeft wel plannen om begin 2017 ook de rest van de content offline beschikbaar te maken. Lees ook:Haal alles uit Netflix met deze 8 superhandige tips

Onbeperkt downloaden

De offlinefunctie is vergelijkbaar met de mogelijkheid die muziekstreamingdiensten als Spotify en Deezer al lange tijd kennen. Je selecteert de content die je altijd wilt kijken en downloadt die vervolgens naar je apparaat. Je kunt die series en films vervolgens overal kijken zonder dat je daar een internetverbinding voor nodig hebt. De offlinefunctie kent geen downloadlimiet, je kunt net zoveel series en films downloaden als er op je smartphone of tablet passen. Er zijn al langere tijd geruchten dat ook Netflix werkt aan het offline beschikbaar maken van films en series.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000