Offline muziek luisteren met Spotify

© PXimport

Offline muziek luisteren met Spotify

Geplaatst: 8 november 2013 - 11:52

Aangepast: 16 november 2022 - 09:59

Redactie

Spotify is een prachtige muziekdienst met veel mogelijkheden. Gratis luisteren naar miljoenen nummers mét reclame, betaald luisteren zónder, online luisteren, maar ook offline. In deze How To lees je hoe je offline naar je favoriete muziek luistert via Spotify. Op zowel je computer als op mobiel.

Offline beschikbaar

Spotify maakt enorm veel verlies, maar heeft wel een verdienmodel en een enorme omzet: wie geen reclame wil en de dienst via een app op zijn mobiele apparaat wil gebruiken, betaalt per maand een bedrag van 5 of 10 dollar. Miljoenen gebruikers doen dat.

De 5 dollar variant (Unlimited) zorgt voor reclame-vrij muziek luisteren, maar heeft niet de mogelijkheid om offline te luisteren. De 10 dollar variant (Premium) heeft de offline mogelijkheid wel, en daarover gaat deze How To. Heb je een Premium-account, dan kun je ook afspeellijsten offline beschikbaar maken. Handig als je bijvoorbeeld op pad bent met een laptop of even geen internetverbinding beschikbaar hebt.

Offline op je desktop of laptop

© PXimport

Je maakt een afspeellijst offline beschikbaar door in het linkermenu een afspeellijst te kiezen met de rechtermuisknop en Beschikbaar Offline te kiezen. Of je haalt rechtsboven in de afspeellijst het schuifje naar rechts. Een icoontje verschijnt naast de afspeellijst dat aangeeft dat hij gedownload wordt en later offline beschikbaar is.

© PXimport

Offline op mobiele apps

Voor de mobiele apps van Spotify werkt het offline halen van je afspeellijsten en of andere (losse) muziek bijna nog handiger: met een vingerbeweging sleep je het knopje "offline beschikbaar" naar groen (op iOS) en de afspeellijst wordt gedownload naar je iOS-apparaat.

© PXimport

Voor Android is het allemaal nog wat gemakkelijker gemaakt, want de "Download" knop is loeigroot. Klik op die knop, en je afspeellijst wordt naar je toestel gehaald zodat je zonder internetverbinding naar muziek kunt luisteren.

© PXimport

Cursus: uitgebreide mogelijkheden

De mogelijkheden van Spotify zijn zeer uitgebreid, in onderstaande cursus leggen we ze allemaal naast elkaar uit, stap voor stap. Het programma werkt op zowel pc, als Mac, als Linux. De werking is op deze platformen grotendeels hetzelfde, daarom gaan we in onderstaande cursus uit van de Windows-versie.

Cursus - Spotify from IDG Nederland

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000