Review: Netgear Orbi AX4200 RBK753

© CIDimport

Review: Netgear Orbi AX4200 RBK753

Netwerk

Geplaatst: 11 juni 2021 - 07:00

Aangepast: 29 augustus 2022 - 15:18

Redactie

Netgear heeft een goedkopere Orbi-mesh-routerset uitgebracht met ondersteuning voor wifi 802.11ax (wifi 6). Deze Orbi AX4200 RBK753 is met 600 euro nog steeds flink aan de prijs voor een routerset.

Voor dit geld krijg je een router en twee satellieten die je in andere kamers plaatst om je hele huis van één stabiel en snel wifinetwerk te voorzien. Woon je niet zo groot? Dan kun je 150 euro besparen door de RBK752 te nemen, die een router en één satelliet bevat. Wij hebben de RBK753 getest in een split-levelappartement met 2,5 verdiepingen.

Wifiprestaties

De router en satellieten zien er modern uit en hebben voldoende poorten. De router beschikt over een gigabit-wan-aansluiting en drie gigabit-poorten. Op de satellieten tref je per exemplaar twee gigabit-poorten aan. Een multi-gigabit-netwerkaansluiting ontbreekt, wat voor een klein deel van de gebruikers jammer is. De mesh-set heeft een 2,4GHz-wifiradio met een maximale snelheid van 600 Mbit/s en twee 5 GHz-radio’s met maximale snelheden van 1200 en 2400 Mbit/s. Je kunt de router en satellieten draadloos of bedraad met elkaar verbinden (backhaul). De draadloze backhaul werkt uitstekend. In het hele appartement halen we hoge up- en downloadsnelheden via wifi 5 (802.11ac) en wifi 6. De RBK753 is met draadloze backhaul zelfs sneller dan een volledig bedraad aangesloten Orbi-set van de vorige generatie.

Webinterface

Je beheert de Orbi-router via de gratis app (Netgear-account verplicht) en webinterface. In de app vind je de belangrijkste instellingen, terwijl de webinterface alle mogelijkheden bevat. De software is in de loop van de jaren gebruiksvriendelijker geworden. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig instellen dat je de router in accesspoint-modus wilt gebruiken. Zo kun je het Orbi-systeem toevoegen aan een andere router.

Conclusie

Prijzige mesh-router biedt veel functies en uitstekend internet.

Pluspunten
Snelle backhaul, webinterface, gebruikservaring, functies.
Minpunten
Geen multi-gigabit, duur.

Adviesprijs: € 600,-

Voor meer informatie: www.netgear.nl/orbi/rbk753.aspx

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000