Nieuw op Netflix: beste series en films van maart

© PXimport

Nieuw op Netflix: beste series en films van maart

Netwerk

Geplaatst: 27 februari 2020 - 08:01

Aangepast: 16 november 2022 - 09:43

Stefanie Katzenbauer

Elke maand verschijnen er talloze nieuwe Netflix-films en Netflix-series. Lastig om allemaal bij te houden, dus zetten wij graag de beste films en series die nieuw zijn op Netflix op een rijtje. Dit is er in maart nieuw op Netflix!

All the Bright Places

All the Bright Places is de verfilming van het gelijknamige boek door Jennifer Niven. De introverte Violet is aan het rouwen na de plotselinge dood van haar zus. Haar klasgenoot Theodore houdt haar al een tijdje in de gaten en besluit dat het tijd is voor Violet om weer te beginnen met leven. Maar ondanks het vrolijke karakter van Theodore, blijkt ook hij zijn eigen problemen te hebben waar hij mee moet dealen. All the Bright Places is een comming of age liefdesverhaal.

Midsommar

Er is een trend gaande in horrorfilm land waarbij er nieuwe en experimentele horrorfilms gemaakt worden. De angst voor de angst speelt daarin vaak een grote rol. Midsommar hoort absoluut bij het nieuwe en experimentele horrorgenre en is van dezelfde regisseur als Hereditary. Met felle kleuren en idyllische shots, lijkt het bijna een sprookje maar niets is minder waar. Op een Zweeds festival wordt Midsommar gevierd, het hoogtepunt van de zomer. Maar de festiviteiten nemen een vreemde en duistere wending en al snel stelt iedereen zich de vraag: kan ik mijn eigen ogen nog wel vertrouwen?

The Lost City of Z

Kolonel Parcival Fawcett (Charlie Hunnam) besluit de jungle van de Amazone in te trekken met een team. Hij is er heilig van overtuigd op zijn toch een verloren en mythische stad te vinden. Maar een dergelijke onderneming is natuurlijk niet zonder gevaren. Denk aan wilde dieren en gevaarlijke inheemse stammen. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Spider-man: Far from Home

Er komt weer een nieuwe Marvelfilm beschikbaar op Netflix. Dit keer is het de meest recente film uit het Marvel universum: Spider-man: Far from Home. Hierin probeert Peter Parker (Tom Holland) terug te keren naar zijn rol als ‘friendly neighbourhood spider-man’ maar dit lijkt niet te lukken wanneer een buitenaardse man zijn hulp nodig heeft om de wereld van vernietiging te redden. Dit keer doet ook Jake Gyllenhaal mee aan het actie spektakel.

Dirty Harry

Deze klassieker met Clint Eastwood in de hoofdrol moet je gezien hebben. Harry Callahan is een inspecteur die een hekel heeft aan misdadigers. Hij is ook absoluut niet bang om de vuile klusjes met zijn revolver op te knappen. Wanneer de moordenaar die zichzelf ‘the Scorpio Killer’ noemt in zijn stad verschijnt, krijgt Dirty Harry Callahan alle kans om te laten zien hoe ver hij wel niet bereid is om te gaan.

Edge of Tomorrow

Edge of Tomorrow is een sci-fi film met Tom Cruise en Emily Blunt in de hoofdrol. De film speelt zich af in de toekomst, waarin het grootste gedeelte van Europa bezet wordt door een alien ras. Op de dag dat het leger besluit in volle aanval tegen dit alien ras te gaan, wordt duidelijk dat ze deze invasie niet kunnen overwinnen. Maar dan begint de dag, en de aanval weer opnieuw. Kan deze cyclus doorbroken worden?

Dumb and Dumber

Dumb and Dumber is een van de comedy klassiekers uit de jaren ’90 met Jim Carrey en Jeff Daniels als twee ontzettend domme vrienden. Met hun stupiditeit drijven ze iedereen om zich heen praktisch tot waanzin maar zij zelf blijven heerlijk onwetend. In Dumb en Dumber wordt de slapstick comedy tot een ware kunst verheven.

Spirited Away

Netflix heeft de laatste tijd een hele hoop Studio Ghibli films voor ons klaargezet. Daar komt nu in maart ook een van de meest succesvolle Studio Ghibli films bij, namelijk Spirited Away. Deze animatiefilm is uitgegroeid tot een klassieker onder de sprookjes(achtige) films en geeft inzicht in de Japanse folklore cultuur. Hij vertelt het verhaal van de 10-jarige Chihiro die na haar verhuizing in een nieuwe buurt terecht komt in de geestwereld. In die wereld moet Chihiro toezien hoe haar ouders in varkens worden veranderd. Ze moet een manier vinden om haarzelf en haar ouders te bevrijden uit de geestwereld.

Saving Private Ryan

Tijdens de invasive van de geallieerden in Normandië stierven veel mensen. Zo ook twee boers, wiens derde broer gelijktijdig sterft in Nieuw Guinea tijdens de oorlog tegen de Japanners. Wanneer blijkt dat de vierde broer zoek is geraakt op het Franse platteland, wordt een missie gestart om hem te vinden en hem veilig thuis te krijgen. Deze oorlogsfilm met Tom Hanks won maar liefst 5 Oscars.

Mission: Impossible- Fall Out

Mission: Impossible- Fall Out is de laatste toevoeging aan de succesvolle Mission Impossible reeks met Tom Cruise in de hoofdrol. Nadat een missie fout is afgelopen, vecht hij dit keer tegen de dreiging van nucleair terrorisme, terwijl hij wordt bijgestaan door een nieuwe collega, August Walker. Deze rol wordt vertolkt door Henry Cavill die we inmiddels kennen als Superman en The Witcher Geralt of Rivia. Er volgt een race tegen de klok terwijl Ethan Hunt (Tom Cruise) ook nog eens wordt achtervolgd door de keuzes die hij in zijn verleden gemaakt heeft.

Angel has Fallen

Gerard Butler en Morgan Freeman spelen samen in Angel has Fallen. Dit is een vervolg op de gebeurtenissen die plaatsvonden in ‘London has Fallen’. Geheim agent Mike Banning wordt nu beschuldigd op een poging tot moord van de president. Het is nu zaak geworden om zijn naam te zuiveren en de echte oorzaak van het kwaad te vinden. Maar dat is lastig als er een klopjacht op je plaatsvindt.

Django Unchained

Django Unchained heeft een ware sterrencast: Jamie Foxx, Leonardo Dicaprio en Christoph Waltz spelen in deze film, geregisseerd door Quentin Tarantino. In de 19de eeuw in Jackson Mississippi is de slavenhandel in volle gang. Django en zijn geliefde Broomhilda worden van elkaar gescheiden en aan verschillende eigenaren verkocht. Wanneer Django bevrijd wordt door een eigenaardige bounty hunter, besluit hij op zoek te gaan naar zijn geliefde maar niet voordat hij de bounty hunter geholpen heeft met het opsporen van wat misdadigers die een lieve duit binnen zullen brengen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000