Internet van KPN? Zo kun jij je wifi thuis verbeteren

© Escapejaja

Internet van KPN? Zo kun jij je wifi thuis verbeteren

Geplaatst: 25 februari 2024 - 09:32

Aangepast: 11 maart 2024 - 06:31

Redactie ID.nl

Bijna niets is zo frustrerend als traag, haperend of geen wifi thuis. Op ID.nl vind je veel algemene tips om je wifiverbinding te verbeteren. Daarnaast biedt je internetprovider vaak ook nog extra mogelijkheden en oplossingen. Ben je KPN-abonnee? In dit artikel lees je wat KPN aan hulp biedt om je wifi(bereik) zo goed mogelijk te laten zijn.


In het artikel 5 manieren om je wifi-snelheid te verhogen bespreken wij een aantal tips die ongeacht je internetprovider een grote invloed kunnen hebben op jouw internetsnelheid. Neem dus ook zeker een kijkje naar deze tips bij problemen met je verbinding.


Wifi en smartphone

© tonktiti

KPN SuperWifi

Om je internetsnelheid te boosten, kun je de KPN SuperWifi aanschaffen. Deze wifi-versterker is een handig apparaatje dat je eenvoudig kunt aansluiten op je bestaande KPN-router of modem om het wifi-bereik in huis flink te verbeteren. De versterker vangt de wifi-signalen van je router op en zendt deze opnieuw uit, waardoor je in alle hoeken van je woning sterke wifi ontvangt.

Het grote voordeel van de KPN SuperWifi-versterker is dat deze naadloos samenwerkt met de routers en modems die KPN standaard bij zijn internetabonnementen levert. Je hoeft dus geen ingewikkelde configuratie uit te voeren, maar kunt het apparaatje simpelweg in het stopcontact steken en met één druk op de knop verbinden met je bestaande netwerk. De versterker maakt automatisch gebruik van dezelfde wifi-naam en wachtwoord als ingesteld op de KPN- router. Ook handig is dat de SuperWifi-versterker over een slim algoritme beschikt dat continu meet hoe sterk het wifi-signaal is op verschillende plekken in huis. Is het signaal zwak, dan verhoogt de versterker automatisch het zendvermogen om de dekking te verbeteren. Zo hoef je zelf geen instellingen te wijzigen voor optimale prestaties.

Wifi op meerdere plekken in huis?

Vind hier de KPN SuperWifi wifi-versterker

Gebruik KPN Wifi Manager

Speciaal voor klanten met een KPN-internetabonnement is ook de online Wifi Manager beschikbaar. Deze handige service voert op afstand een analyse van je wifi-netwerk uit door middel van metingen op verschillende locaties in je woning. Aan de hand van de resultaten wordt vervolgens automatisch advies op maat gegenereerd over hoe je de wifi het beste kunt optimaliseren. Ook kun je via KPN Wifi Manager eenvoudig wifi-versterkers toevoegen om de dekking op lastige plekken te verbeteren . Wifi Manager kan jou laten weten op welke plekken in jouw huis het signaal zwak is en automatisch de wifi-instellingen van de router hierop aanpassen. De video hieronder laat uitgebreid zien hoe Wifi Manager in zijn werk gaat en hoe deze jou kan helpen.

Watch on YouTube

P.S. Internet van een andere aanbieder? We hebben ook tips voor internet van Odido, internet van Ziggo en internet van T-Mobile!

0

Powered by

logo
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten