Gratis online reisgidsen voor op vakantie

© PXimport

Gratis online reisgidsen voor op vakantie

Geplaatst: 13 juli 2019 - 13:03

Aangepast: 14 december 2022 - 11:14

Ronald Smit

Natuurlijk kun je een traditionele papieren reisgids kopen. Veelal niks mis mee, maar vaak ook bomvol platgetreden paden. Ga eens op zoek naar alternatieve reisgidsen online, liefst in handig PDF-formaat zodat je ze op je smartphone, tablet of e-reader kunt lezen.

Vakantie. Voor de een is het gewoon 14 dagen bakken in de zon op een bomvol strand. De ander wil graag toch net wat meer lokale ervaringen op doen. En dan is een reisgids best handig. Hoewel? Je vindt in de meeste reisgidsen vooral bergen aan standaard toeristische attracties. Waar dus meestal ellenlange rijen voor staan, want tja: ook die andere toeristen hebben dat in hun gidsje zien staan. Wil je liever eens wat anders, of meer actueels (een ander euvel waar veel traditionele reisgidsen aan leiden: ontbrekende actualiteit), dan is internet je beste vriend. Er zijn daar verrassend veel gratis reisgidsjes en foldertjes in pdf-formaat te vinden. Vaak zijn die wel actueel (of in ieder geval actueler dan hun papieren evenknieën). Een bekende leverancier van dit soort handige en gratis pdf-gidsen is InYourPocket. Zoek een stad en je ziet meteen wat er momenteel allemaal te doen is. Scroll naar beneden en je vindt een downloadlink met een link naar een gratis pdf-gids. Of ga meteen naar een overzichtspagina met alle beschikbare pdf-reisgidsen. het aardige is dat de gidsen meerdere keren per jaar van actuele informatie worden voorzien, dus dat is alvast erg prettig. En je treft er zonder meer ook plekken in aan die niet op het lijstje staan van de gemiddelde standaard vakantieganger. En dus lekker rustig zijn.

De gratis reisgidsen van InYourPocket staan bomvol informatie

© PXimport

Zoekt en gij zult vinden

Een andere leverancier van gratis pdf-reisgidsen is ArrivalGuides. Klik hier op ALL TRAVEL GUIDES in de menubalk bovenaan en kies een van de vele beschikbare gidsen. Overigens geldt dat je op dit soort sites - ook de eerder genoemde dus - eveneens 'live' informatie aantreft. Binnen de EU betaal je tegenwoordig geen cent extra meer voor mobiel internet, dus maak gebruik van die optie zouden we zeggen. En als je eenmaal een pdf-gids hebt gedownload, overweeg die dan om 'm over te hevelen naar een ebook-reader. Dergelijke apparaten verbruiken zeer weinig energie, veel minder dan je smartphone in ieder geval. Zo kom je onderweg niet op een onhandig moment met een lege telefoonbatterij te staan. Meer exotische bestemmingen - qua pdf-gidsen - vind je op de downloadpagina van -zoals de naam wellicht al doet vermoeden OffBeatTracks. Uiteraard is er ook nog Google. Zie je jouw bestemming zo gauw even niet op de genoemde websites, dan helpt een zoekopdracht bestaande uit de naam van jouw vakantie-adres en dan pdf guide vaak om alsnog iets te vinden. Last but not least kun je ook simpelweg een webpagina omzetten naar PDF via bijvoorbeeld de in Windows en macOS ingebouwde PDF-printers. Een laatste handige bron voor reisgerelateerd pdf-materiaal is het welbekende Wikipedia. In de kolom links vind je daar de link Downloaden als PDF bij veel artikelen. Verzamel op deze manier wat interessante artikelen over je bestemming en bewaar ze op een van je mobiele apparaten.

ook van een Wikipedia-pagina maak je in een handomdraai een soort van reisgidsen

© PXimport

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000