Zo zet je Herinneringen naar je hand in iOS en OS X

In iOS 8 en OS X Yosemite heeft de Herinneringen-app uitgebreidere mogelijkheden gekregen voor terugkerende herinneringen. Wat kun je er allemaal mee?

Je kunt nu bijvoorbeeld intervallen instellen waarop je een bepaalde herinnering wilt ontvangen, zoals bijvoorbeeld om de vier dagen, de derde en de laatste dag van de maand enzovoorts. Lees ook: Interactieve notificaties gebruiken op iPhone en iPad.

© PXimport

Je kunt meldingen herhalen op een bepaalde dag.

Instellingen aanpassen

Ga naar de Herinneringen-app op je Mac of iOS-apparaat. Maak een nieuwe herinnering aan of kies een bestaande herinnering die je wilt herhalen. Klik of druk vervolgens op het i-icoontje naast de herinnering voor extra instellingen. Zie je op je Mac het icoon niet staan? Beweeg dan de muiscursor over de naam van de herinnering om het icoon tevoorschijn te laten komen.

Zet in het venster dat verschijnt een vinkje bij Op een dag (Mac) of zet de schuifbalk bij Toon op een dag op groen (iOS) en kies op welke dag de herinnering moet beginnen. Om de herinnering te laten herhalen, moet je de optie Herhaal selecteren. Je kunt nu uit een aantal voorinstellingen kiezen, zoals elke dag, elke week, elke twee weken, elke maand of elk jaar. Selecteer Aangepast om je eigen interval in te stellen.

Frequentie

Bij Frequentie kun je kiezen hoe vaak de herinnering herhaald moet worden, zoals bijvoorbeeld dagelijks, wekelijks, maandelijks of jaarlijks. Afhankelijk van je keuze verschijnen er meer opties.

Voor wekelijkse herinneringen kun je kiezen op welke dag van de week je de herinnering wilt ontvangen. Voor maandelijkse herinneringen kun je kiezen op welke dag(en) van de maand je herinnerd wilt worden door hier Iedere te selecteren. Als je Op de selecteert, kun je kiezen om op een bepaalde dag (of dagen) van de maand herinnerd te worden, zoals bijvoorbeeld de eerste dag, de laatste dag, of de tweede zondag van de maand.

Bij Elke (deze optie staat onder de Frequentie-optie) kun je het interval van de herhaalde herinnering kiezen afhankelijk van je gemaakte keuze bij Frequentie, zoals elke 11 dagen, elke 3 maanden enzovoorts.

Ga terug naar het hoofdscherm van de herinnering en klik of druk op Gereed om de wijzigingen op te slaan.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten