Zo koop je de ideale laptop

Geplaatst: 28 september 2023 - 08:36

Aangepast: 3 juli 2024 - 13:39

Redactie ID.nl

Het kiezen van een nieuwe laptop kan een uitdaging zijn, vooral met zoveel opties op de markt. In deze video van ID.nl krijg je praktische tips over waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe laptop. Van het kiezen van het juiste besturingssysteem tot het bepalen van de benodigde geheugencapaciteit: alles komt aan bod.

Het eerste waar je over na moet denken, is het doel van je laptop. Afhankelijk van je gebruiksdoel kun je kiezen voor een Windows-laptop, een Mac of een Chromebook. Chromebooks zijn bijvoorbeeld geschikt voor lichte taken zoals mailen en internetten, terwijl Windows-laptops meer veelzijdig zijn en ook zwaardere programma's kunnen draaien. Macs zijn ideaal als je al andere Apple-producten hebt.

De specificaties

Vervolgens is het belangrijk om te kijken naar de specificaties van de laptop. De processor bepaalt de snelheid en mogelijkheden. Voor de meeste gebruikers is een Intel Core i5 of vergelijkbare processor voldoende. Als je veel video's bewerkt of games speelt, kun je beter een i7-processor overwegen. Qua opslagruimte is voor de meeste mensen een ssd van 128GB of 256GB voldoende. Controleer ook de schermgrootte; 14 inch is handzaam, 17 inch biedt meer schermruimte. Vergeet tot slot niet om reviews en de prijsgeschiedenis te checken voor de beste deal.

Watch on YouTube

Er zit vast iets voor jou tussen

De populairste laptops van het moment

Powered by

Kieskeurig

Lees ook: Tweedehands laptop kopen: Waar moet je op letten?

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten