Muziekpreview iTunes van 30 naar 90 seconde

Apple gaat de preview van muziek in iTunes verlengen van dertig seconde naar negentig seconde. Dit meldt href="http://symintranet.com/blog/?p=3273">Symphonic Distribution</a> op basis van een mededeling die Apple naar platenlabels heeft gestuurd. Apple hoopt dat de verlenging van de preview het aantal aankopen in iTunes gaat verhogen.

De verlenging geldt alleen voor nummers die langer zijn dan tweeënhalve minuut. Nummers die korter duren blijven de preview van dertig seconde houden. Apple geeft platenmaatschappijen overigens niet de mogelijkheid een kortere preview aan te bieden. Platenlabels die problemen hebben met de lengte van de nieuwe preview kunnen zich hier alleen tegen verzetten door simpelweg geen muziek meer via iTunes aan te bieden.

Wanneer de verlenging wordt ingevoerd is niet duidelijk.

De mededeling die Apple naar platenmaatschappijen heeft gestuurd (bron: MacRumors)

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000