Importeer je activiteiten vanuit de mail naar je agenda

Als je op je iPhone, iPad of Mac een mailtje ontvangt met daarin een reservering of afspraak, kun je deze automatisch in je agenda laten weergeven. Hier leggen we uit hoe je dit kunt instellen.

Als je bij ergens iets geboekt hebt (zoals een tafel, vlucht of hotel) en een bevestigingsmail ontvangt met daarin de gegevens over je boeking, kun je deze informatie automatisch in de Agenda-app laten zetten. Om deze functie in te schakelen, moet je de schakelaar bij Activiteiten uit Mail onder Instellingen / Mail, Contacten, Agenda op groen zetten. Lees ook: Mail opschonen in OS X.

© PXimport

In de Agenda-app komt de informatie dan eerst als voorstel voor een activiteit in de agenda Toon activiteiten uit Mail te staan in de lijst Andere, of onder Meldingen in de knoppenbalk. De activiteit heeft de status Onbeslist totdat je deze accepteert of weghaalt. De agenda Toon activiteiten uit Mail kan weergegeven of verborgen worden via het voorkeurenpaneel Algemeen in de Agenda-app. Lees ook: 10 handige tips voor de Agenda-app in iOS.

Om zo'n voorstel voor een activiteit te accepteren en toe te voegen aan je agenda, moet je erop dubbelklikken (OS X) of er extra hard op drukken (iOS) en Zet in Agenda kiezen. Kies Negeer om het voorstel te verwijderen, de activiteit komt dan niet in je agenda te staan.

Het is niet mogelijk om de gegevens aan te passen van een activiteit die je niet zelf hebt aangemaakt, dus als je boeking om wat voor reden dan ook verandert, zul je de activiteit moeten verwijderen en opnieuw moeten toevoegen vanuit de e-mail die je (hopelijk) gekregen hebt ter bevestiging van de wijziging van je boeking.

Je kunt ook activiteiten die in een e-mail geïdentificeerd worden handmatig toevoegen door bij de melding dat er een activiteit gevonden is op Voeg toe... te klikken of te drukken. Dit is een handige optie wanneer je niet wilt dat voorstellen automatisch naar je Agenda-app gestuurd worden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten