Hands-on: Acers dunste laptop ooit, en nieuwe Aspire-notebooks

Acer komt met een aantal nieuwe laptops en convertibles, waaronder het dunste model tot nu toe. De Acer Swift 7 is de dunste notebook die er is. Hij is 9,98 mm dun, minder dan een centimeter dus. Daarnaast komt het bedrijf met nieuwe Aspire-notebooks, Spin-convertibles en Switch-tablets.

De Swift 7 is de meest opvallende nieuwe laptop van het bedrijf. Het apparaat heeft een full HD-scherm en voelt verrassend stevig aan, volgens Acer met name door het Gorilla Glass-display dat kras- en stootschade voorkomt. Door zijn dunne formaat weegt de laptop slechts 1,12 kg.  Ondanks zijn dunne vorm heeft het apparaat volgens Acer een accuduur tot wel 9 uur. Het apparaat heeft een i5-processor, maar kan optioneel met betere specificaties worden geleverd. 

 Net als in voorgaande jaren komt Acer ook nu weer met een aantal convertibles en tablets. De Spin-serie is een convertible waarvan het scherm en het toetsenbord allebei 180 graden gedraaid kunnen worden. In theorie is de convertible een leuk concept, in de praktijk zijn Acers Spin-apparaten net iets te dik om mooi en handig te zijn. 

 De Switch-tablets zijn weinig vernieuwend. Het zijn dezelfde beproefde concepten die al langer bestonden, maar dit keer hebben de apparaten vooral aan de binnenkant een upgrade gekregen met een betere processor. Opvallend is ook de usb-c-aansluiting aan de zijkanten waarmee je het apparaat kunt opladen. 

 Acer komt daarnaast met een aantal nieuwe Aspire-modellen, de reeks 'normale' laptops die het bedrijf al jaren heeft. De nieuwe Aspires komen in verschillende varianten uit, met verschillende beeldschermgroottes, processoren en schijven. Opvallend aan de nieuwe laptops is dat die makkelijker uit te breiden zijn. Acer heeft de modellen zo ontworpen dat dit geldt voor zowel opslag als werkgeheugen. De Aspire E- en Aspire F-serie hebben onderop een klep met 3 grote schroeven die snel te openen is. Daarbinnen zitten aansluitingen voor HDD's en SSD's, en voor meer RAM.  

 De Aspire-laptops zien eruit zoals oudere Acer-laptops: Redelijk dik en zwaar, en op sommige punten zelfs wat onstevig. Daar staat wel de Aspire V Nitro tegenover, het topmodel in de Aspire-reeks met de bekende stevige aluminium-balk onderaan het scherm. Die zorgt ervoor dat de V-serie erg robuust aanvoelt, een aangenaam contrast met de E- en F-serie. Alle nieuwe Aspires hebben een usb-C-aansluiting voor zowel dataoverdracht, beeld, en stroom. Dat maakt de laptops ondanks hun conservatieve uiterlijk wel een stuk moderner, zeker ook omdat ze in de toekomst makkelijk uit te breiden zijn.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000