Apple's href="http://www.apple.com/nl/ipad/features/ibooks.html" target="_blank">iBooks</a> krijgt concurrentie. Google heeft gister <a href="http://books.google.com/ebooks?hl=nl" target="_blank">Google eBooks</a> gelanceerd in de Verenigde Staten. De online boekenwinkel moet in 2011 internationaal en dus ook in Nederland worden gelanceerd. De boekenwinkel krijgt ondersteuning voor iOS.

Met eBooks krijg je de mogelijkheid digitale boeken te downloaden, op te slaan en te lezen. Momenteel bevat de online boekenwinkel 3 miljoen boeken, waarvan de gratis boeken ook in Nederland al te bekijken zijn. Het aanschaffen van boeken is pas mogelijk vanaf de Nederlandse lancering in 2011. Om mobiele gebruikers te bereiken lanceert Google onder andere een iPhone-app, waarmee boeken kunnen worden aangeschaft en gelezen. Daarnaast kan de dienst worden gebruikt via een e-reader of via een webbrowser. Google claimt dat eBooks werkt in iedere browser die Java ondersteunt. Ondanks dat gratis boeken in Nederland al beschikbaar zijn lijkt de website nog niet geheel te werken. Zo krijg je na het klikken op nagenoeg iedere willekeurige link in de winkel de melding "Deze boekenplank is nog leeg" te zien. De gratis boeken zijn wel te bekijken door via de zoekmachine van eBooks op een boek te zoeken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000