Geen Nederlandse films huren op iOS door flash

De Nederlandse Vereniging van Speelfilmproducenten (NVS), EYE Film Instituut Nederland en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid (ook wel Filmotech genoemd) gaan Nederlandse 'topproducties' verhuren. De films worden gestreamed en kun je bekijken via Flash. Hierdoor kun je de films helaas niet op apparaten die op iOS draaien afspelen.

Dit meldt OneMoreThing op basis van een telefoongesprek met Filmotech. Uit het gesprek blijkt ook dat Filmotech aan ondersteuning van de iPhone, iPod, iPad en Apple TV heeft gedacht. Deze ideeën zijn echter nog niet concreet en het is daarom nog niet bekend of je uiteindelijk de films op deze apparaten kunt bekijken. De films kun je daarom voorlopig alleen op een PC of Mac met flash bekijken.

Je kunt oude films en documentaires bekijken voor 1 euro per stuk. Recenter materiaal kost 5 euro. De dienst wordt 28 september aangekondigd op het Nederlands Filmfestival.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000