Oculus kondigt verbeterde virtual reality-bril aan

© CIDimport

Oculus kondigt verbeterde virtual reality-bril aan

Geplaatst: 22 september 2014 - 05:46

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:38

Redactie

Oculus heeft een opvolger van zijn beroemde virtual reality-bril Rift uitgebracht. De nieuwe bril krijgt nog betere sensoren die je bewegingen nauwkeuriger kunnen registreren, waardoor je een nog realistischer ervaring krijgt.

De nieuwe bril, genaamd 'Crescent Bay' werd aangekondigd tijdens een keynote. De bril is geen nieuw product, maar eerder een verbeterde versie van de huidige virtual realitybril die nu al voor ontwikkelaars en testers te koop is.

Nauwkeuriger

De belangrijkste verbetering aan de nieuwe bril is dat de sensoren nauwkeuriger worden. Daarmee reageert de bril soepeler op welke richting je op kijkt, waardoor de ervaring met de bril veel realistischer wordt. Ook is de resolutie van het apparaat opgevoerd tot full-HD.

Een andere belangrijke toevoeging is dat de Crescent Bay ingebouwd geluid krijgt. Daarmee kun je het geluid uit een game direct afspelen op de bril zonder dat je aparte oordopjes in moet doen.

App-winkel

Naast een nieuwe bril kondigde Oculus ook een app-winkel aan waarin bezitters van de bril applicaties kunnen downloaden en kopen. In die winkel zijn niet alleen apps te koop voor de Oculus Rift, maar ook voor de Gear VR, de virtual realitybril van Samsung die tijdens de IFA-beurs werd aangekondigd. Het Zuid-Koreaanse bedrijf werkte voor het maken van die bril nauw samen met Oculus.

Onbekende release-date

Er is nog steeds niet bekend wanneer de Oculus Rift voor gewone consumenten op de markt komt. Op dit moment is het product alleen nog te koop voor ontwikkelaars en testers, maar uiteindelijk wil Oculus zijn bril wel voor het grote publiek beschikbaar maken. Dat zou nog in 2014 kunnen zijn, zegt Oculus, maar er is een grote kans dat dat toch 2015 wordt.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000