Sony toont design van PlayStation VR 2

Sony toont design van PlayStation VR 2

Game accessoires

Geplaatst: 23 februari 2022 - 07:26

Aangepast: 20 september 2022 - 07:46

Sony onthult dan eindelijk het design van de PlayStation VR 2. Dit is de virtualrealitybril voor de PlayStation 5 en tevens opvolger van de VR-bril van de PS4.

Sony toont design van PlayStation VR 2

Het design van de PlayStation VR 2 neemt elementen over van de PlayStation 5, waar je hem dus aan moet koppelen. Zo komen onder meer de kenmerkende zwarte en witte kleuren terug in het ontwerp. Verder lijkt de bril veel op de PSVR voor de PlayStation 4, maar Sony voerde wel een aantal nodige veranderingen door.

PlayStation VR 2 voor PlayStation 5

Zo kun je de scherpte van de lenzen in de bril instellen, is er een vernieuwd ontwerp voor het rooster (voor de ventilatie) en is de bril veel lichter.

Het is nu meer dan vijf jaar geleden dat Sony de eerste PlayStation VR-headset uitbracht, dus die is aan een opvolger toe. Je kunt die bril nog altijd in combinatie met de PlayStation 5 gebruiken als je dat wil. De PS5 ondersteunt namelijk PS4-spellen, dus heel gek is dat niet. Wel heb je nog een speciale adapter nodig die ervoor zorgt dat je hem daadwerkelijk aan de PS5 kunt koppelen. Gelukkig hoef je daar niets voor te betalen en vraag je die moeiteloos op de Sony-website aan.

De adapter is overigens bedoeld voor de PlayStation Camera, die je nodig hebt om de PlayStation VR te kunnen gebruiken. Je leest er alles over op de website van Sony.

De nieuwe headset ondersteunt haptic feedback in de controllers (dat heeft betrekking op de mate waarin spelers trillingen voelen wanneer een game dat nodig acht), oogtracking en beelden in 4K, HDR en 90 tot 120 Hertz. Het gezichtsveld is 110 graden. Je sluit de PSVR2 direct aan op de PlayStation 5 via een enkele usb-c-kabel. Het is nog niet duidelijk wanneer de headset uitkomt.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000