Facebook: Dit is de VR-bril van de toekomst

© CIDimport

Facebook: Dit is de VR-bril van de toekomst

Game accessoires

Geplaatst: 13 april 2016 - 06:50

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:10

Redactie

De eerste generatie VR-brillen bestaat uit behoorlijk logge apparaten. Als het aan Facebook ligt, komt daar in de toekomst verandering in. Het sociale netwerk toont daarvoor een nieuw concept.

Facebook-baas Mark Zuckerberg presenteerde het idee tijdens de jaarlijkse F8-conferentie. Volgens Zuckerberg ziet een virtual reality-headset er in de toekomst simpelweg uit als een gewone bril.

Het voorbeeld van Facebook heeft wel wat weg van Google Glass, als ook Microsofts Hololens. De bril moet ook augmented reality ondersteunen, waarbij een digitale informatielaag over de echte wereld wordt heengelegd.

VR-video's

Facebook verwacht dat het sociale netwerk over enkele jaren voor een groot deel uit video's bestaat. Ook virtual reality-video's. En om filmmakers daarbij te stimuleren, komt het bedrijf met een speciale camera

Die camera wordt niet door Facebook zelf gemaakt, maar mogen bedrijven zelf in elkaar knutselen. De kosten daarvan bedragen rond de 30.000 dollar, dus Facebook richt zich hiermee vooralsnog op professionals.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000