Daydream is Google's toekomstbeeld voor VR

Google heeft op de jaarlijkse I/O-conferentie plannen gedeeld voor Daydream, een nieuwe manier om virtual reality te ervaren op mobiele telefoons. Eerder gingen er al geruchten dat Google aan een nieuwe virtual reality-bril zou werken, naast Google Cardboard. Dat is echter niet helemaal het geval. De zoekgigant laat juist andere fabrikanten brillen ontwerpen op basis van een 'referentiedesign'.

Hoe de bril er precies uit gaat zien, blijft daardoor nog wat vaag. Wel is duidelijk dat er een smartphone in moet, en dat deze moet samenwerken met een speciale controller. Die heeft nog het meeste weg van een kleine afstandsbediening.

Deze controller zorgt ervoor dat je je handen kunt gebruiken in virtual reality, zoals we ook al zagen bij de HTC Vive en PlayStation VR. Althans, één hand. Er zit een zogenaamde oriëntatiesensor in, die de bewegingen volgt.  

Daydream Home in Android N

Belangrijk is tevens dat Google Android N gaat afstemmen op Daydream. Het mobiele besturingssysteem moet helemaal in virtual reality te gebruiken zijn. Daarbij wordt er gewerkt aan 'Daydream Home', een digitale omgeving van waaruit je vr-apps kunt starten.

Smartphones worden daarnaast Daydream-ready gemaakt. Dat wil zeggen dat ze qua specificaties krachtig genoeg zijn om virtual reality-content vloeiend af te spelen. Ze hebben bijvoorbeeld snelle processoren en schermen met een lage responstijd.

Google verwacht dat de eerste headsets en smartphones die daarmee samenwerken ergens in de herfst van dit jaar lanceren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000