Oculus Rift tijdelijk flink afgeprijsd: 449 euro

De Oculus Rift is de komende weken tegen een gereduceerde prijs te koop. Voor 449 euro is een bundel verkrijgbaar met daarin zowel de bril als de touch-controller, en twee sensoren.

Op de website van Oculus kostte een Rift-headset en bijbehorende Touch-controllers voorheen 708 euro, maar deze is nu tijdelijk verkrijgbaar voor maar 449 euro. Overigens was de Rift in Nederlandse winkels sowieso al goedkoper te vinden, veel webshops hanteren een prijs van rond de 599 euro.

In het pakket zit ook nog een afstandsbediening, een Xbox One-controller, en een voucher waarmee zeven virtual reality-games gratis te downloaden zijn. De prijsdaling duurt zes weken, daarna wordt de headset weer even duur als voorheen. Verzendkosten zijn er niet.

Concurrenten

De komende periode is de Oculus Rift hiermee niet veel duurder dan een PlayStation VR, en een flink stuk goedkoper dan de HTC Vive. Die kost nog altijd 899 euro. Daarbij moet wel aangemerkt worden dat de Rift in deze vorm geen 'room scale'-vr aankan. Daarvoor is een extra sensor nodig van 69 euro.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000