TomTom introduceert nieuw topmodel: GO 950 LIVE

© CIDimport

TomTom introduceert nieuw topmodel: GO 950 LIVE

Geplaatst: 2 september 2009 - 11:09

Aangepast: 17 november 2022 - 08:51

Redactie

TomTom heeft het huidige productgamma uitgebreid met een tweetal nieuwe navigatiesystemen. Het gaat om de TomTom GO 750 LIVE en het nieuwe vlaggenschip, de GO 950 LIVE. Bij deze nieuwe modellen ligt de nadruk op gebruiksgemak door aanpassingen aan de interface. Het verschil tussen de huidige GO 940 LIVE en de nieuwe GO 950 LIVE zit hem vooral in details.

TomTom heeft het huidige productgamma uitgebreid met een tweetal nieuwe navigatiesystemen. Het gaat om de TomTom GO 750 LIVE en het nieuwe vlaggenschip, de GO 950 LIVE. Bij deze nieuwe modellen ligt de nadruk op gebruiksgemak door aanpassingen aan de interface.

Het verschil tussen de huidige GO 940 LIVE en de nieuwe GO 950 LIVE zit hem vooral in details. TomTom heeft zich vooral veel aangetrokken van de feedback van gebruikers die door alle mogelijkheden (HD Traffic, IQ Routes) het overzicht kwijt zijn geraakt. De GO 950 LIVE heeft dan ook een licht aangepaste interface, waarbij meteen duidelijk is welke route het apparaat berekent en welke vertragingen veroorzaakt worden door normale drukte op de weg (IQ Routes) en welke veroorzaakt worden door file en werkzaamheden (HD Traffic). Ook zijn in één oogopslag alle flitspalen en de goedkoopste brandstofprijs zichtbaar, zonder dat u hiervoor in de menu's hoeft te duiken. Dit overzicht krijgt de naam LIVE Snapshot.

Wie vaak naar dezelfde bestemmingen rijdt, hoeft niet meer elke keer naar het Favorieten-menu te gaan. Er kunnen tot twaalf vaste bestemmingen worden ingevoerd die meteen bij het inschakelen van de TomTom getoond worden. Bij het berekenen van de route kan er nu ook eindelijk gekozen worden voor de meest zuinige route (Eco Route). Hierbij houdt de GO 950 LIVE uiteraard rekening met de IQ Routes- en HD Traffic-gegevens.

Niet alleen de gebruikersinterface maar ook de kaarten en diensten van TomTom zijn verder uitgebreid. Zo zijn Malta, Griekenland en Turkije nu toegevoegd aan de kaarten van West-Europa, waardoor de teller op 45 Europese landen staat. Uiteraard bevat de GO 950 LIVE ook de kaarten van de Verenigde Staten en Canada.

Dat TomTom hard bezig is zijn LIVE-diensten verder uit te breiden blijkt uit de ondersteuning van HD Traffic in België en Spanje (per onmiddelijke ingang). Italië volgt op een later tijdstip. Ook zijn de brandstofprijzen binnenkort bruikbaar in Duitsland. Het abonnementsbedrag van TomTom LIVE blijft ongewijzigd op € 9,95 per maand.

De TomTom GO 950 LIVE ligt dit najaar in de winkels; de verkoopprijs is nog niet bekend. Hetzelfde geldt voor de GO 750 LIVE, die dezelfde functionaliteit biedt als de GO 950 LIVE maar afstand doet van de kaarten van Noord-Amerika en EPT (Enhanced Positioning Technology), dat gebruikt wordt voor ononderbroken navigatie in tunnels.

TomTom

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000