Piratenpartij: Colleges gratis online zetten

Piratenpartij: Colleges gratis online zetten

Desktops & monitoren

Geplaatst: 13 augustus 2012 - 05:37

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:08

De Piratenpartij heeft  hogescholen en universiteiten opgeroepen om hun colleges in het nieuwe studiejaar op te nemen en op internet te zetten.

De partij wil vrije toegang tot informatie en vindt dat de onderwijsinstellingen de colleges online moet zetten, indien ze met publiek geld worden bekostigd en iedereen daar dus gebruik van moet kunnenmaken. Niet alleen zou zo de informatie beschikbaar komen voor een breder publiek en studenten beter helpen een goede studiekeuze te maken, ook de docenten kunnen baat hebben bij het online plaatsen van colleges. Zo kunnen ze docenten ook hun collega’s aan het werk zien op andere onderwijsinstellingen en daar inspiratie uit putten.

Piratenpartij wil wetsvoorstel indien nodig

De Piratenpartij doet mee aan de aankomende verkiezingen op 12 september en zegt dat wanneer ze worden verkozen en de onderwijsinstellingen weigeren om de stof beschikbaar te stellen, dat ze een wetsvoorstel zullen indienen om de colleges onder vrije licentie beschikbaar te stellen.

[Via: De Telegraaf]

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000