Ook websites vliegvelden ontregeld na terreuralarm

Ook websites vliegvelden ontregeld na terreuralarm

Desktops & monitoren

Geplaatst: 11 augustus 2006 - 11:08

Aangepast: 19 september 2022 - 12:58

Na het terreuralarm op Heathrow heeft het bedrijf Keynote de prestaties van websites van vliegvelden geanalyseerd. De websites van Britse luchthavens, maar ook www.schiphol.com, kwamen onder druk te staan na de ontdekking van een terroristisch complot. Een groot aantal mensen wilde de laatste stand van zaken weten over vertragingen van internationale en binnenlandse vluchten.

Ook websites vliegvelden ontregeld na terreuralarm

Na het terreuralarm op Heathrow heeft het bedrijf Keynote de prestaties van websites van vliegvelden geanalyseerd. De websites van Britse luchthavens, maar ook www.schiphol.com, kwamen onder druk te staan na de ontdekking van een terroristisch complot. Een groot aantal mensen wilde de laatste stand van zaken weten over vertragingen van internationale en binnenlandse vluchten. Uit de analyse blijkt dat de meeste sites moeite hadden met het enorme aantal verzoeken, waardoor onderbrekingen en lange downloadtijden ontstonden.Amsterdam Airport had tussen 10.00 uur en 18.00 uur problemen met de beschikbaarheid waardoor op sommige tijdstippen de helft van de bezoekers niet op de site kon komen. In deze periode duurde het gemiddeld meer dan 30 seconden voordat de pagina geladen was, met pieken van 44 seconden. Luton airport was slechts bij 9,09% van de metingen beschikbaar. De keren dat de site wel beschikbaar was, moesten bezoekers gemiddeld 54,22 seconden wachten tot de site geladen was. Belfast airport was 85,11% van de gemeten tijd niet beschikbaar, wat betekende dat reizigers de site het grootste deel van de ochtend niet konden bereiken. Birmingham International en Cardiff presteerden eveneens slecht met een beschikbaarheid van respectievelijk 38,30% en 21,74%. Een vluchthaven die beter presteerde, was Manchester met een beschikbaarheid van 86,96%, maar met een gemiddelde downloadtijd van 22,78 seconden.

BAA.com, exploitant van de vliegvelden Heathrow, Stansted en Gatwick, was voor lange periodes niet bereikbaar of extreem traag. Het duurde soms 45 seconden voordat de pagina was geladen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000