NOD32 nu ook voor de mobiele telefoon

Desktops & monitoren

Geplaatst: 18 december 2008 - 07:12

Aangepast: 27 augustus 2022 - 17:00

Omdat smartphones steeds populairder worden, is het aannemelijk dat ook de hoeveelheid malware voor deze apparaten snel zal toenemen. En hoewel veel mensen een virusscanner op de telefoon waarschijnlijk nog onnodig vinden, wordt er wel de nodige software voor op de markt gebracht. Zo ook door Spicy Lemon, dat met een soort mobiele versie van NOD32 komt.

Omdat smartphones steeds populairder worden, is het aannemelijk dat ook de hoeveelheid malware voor deze apparaten snel zal toenemen. En hoewel veel mensen een virusscanner op de telefoon waarschijnlijk nog onnodig vinden, wordt er wel de nodige software voor op de markt gebracht. Zo ook door Spicy Lemon, dat met een soort mobiele versie van NOD32 komt.ESET Mobile Antivirus (de officiële naam) moet Windows Mobile smartphones beschermen tegen malware die via internet of via sms'jes wordt verzonden. De eigenschappen van smartphones, zoals beperkt geheugen, batterijduur en bandbreedte, eisen wel een lichtgewicht applicatie. Volgens SpicyLemon zorgt dit pakket voor minimale impact op de prestaties van de telefoon.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000