Nintendo schakelt SDHC-functionaliteit op Wii in

Nintendo schakelt SDHC-functionaliteit op Wii in

Desktops & monitoren

Geplaatst: 26 maart 2009 - 07:03

Aangepast: 27 augustus 2022 - 16:08

Sinds vanmorgen zal bij de meeste Wii-bezitters hun console blauw oplichten. Er is een update voor het System Menu beschikbaar.

Sinds vanmorgen zal bij de meeste Wii-bezitters hun console blauw oplichten. Er is een update voor het System Menu beschikbaar. Versie 4.0 brengt een aantal grote verbeteringen met zich mee, waaronder ondersteuning voor SDHC-kaarten (tot 32 GB) en het rechtstreeks spelen van titels vanaf deze kaartjes.

Eén van de grootste kritiekpunten op de Nintendo Wii was het gebrek aan opslagcapaciteit. Gamedownloads (zoals Virtual Console-titels en Wiiware) konden alleen in het 512 MB-grote interne geheugen opgeslagen worden, dat in no-time vol zat. De sd-reader aan de voorzijde ondersteunde weliswaar kaartjes tot 2 GB, maar titels konden niet vanaf het kaartje worden afgespeeld.

Met de nieuwe System Menu 4.0 komt hier eindelijk verandering in. De reader ondersteunt nu het SDHC-formaat (tot 32 GB) en de gamedownloads kunnen rechtstreeks vanaf het kaartje worden afgespeeld. Nintendo speelt hierbij een klein beetje vals, want de games worden eerst naar het interne geheugen gekopiëerd alvorens ze te openen, maar het scheelt in ieder geval een hoop handmatige kopieerstappen.

Of er nog een harde schijf voor de Wii komt, is onzeker. Hoewel er volgens meerdere geruchten een harddisk addon beschikbaar zou komen die in de twee usb-poorten geplugd zou worden, heeft Nintendo altijd ten stelligste ontkend een harde schijf te willen gebruiken. Het toelaten van 32 GB sd-kaartjes lijkt een prima oplossing.

Het installeren van System Menu 4.0 brengt hackers meteen een nieuwe slag toe. De beruchte Twilight-hack werkt niet meer en IOS16, dat gebruikt werd om op illegale wijze gamedownloads te installeren, is nu gepatched. Het is voorlopig niet meer mogelijk homebrew te installeren op de nieuwe firmware, tenzij de homebrew al aanwezig was voor het updaten naar 4.0.

Nintendo heeft meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om aan te kondigen dat er een nieuw kanaal in de Wii-winkel bijkomt. In dit kanaal zullen ouderwetse arcade (speelhalkast)-games aangeboden worden. Ook heeft Nintendo bevestigd dat er nieuwe Mario- en Zelda-games in ontwikkeling zijn.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000