Nieuwe Android telefoon doet dienst als creditcard

© CIDimport

Nieuwe Android telefoon doet dienst als creditcard

Geplaatst: 16 november 2010 - 09:07

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:31

Redactie

Op het Web 2.0 Summit in San Francisco toonde Google’s CEO Eric Schmidt een nieuwe androidtelefoon waarmee men kan betalen.De telefoon bevat een speciale ‘Near Field Communication' (NFC

Op het Web 2.0 Summit in San Francisco toonde Google’s CEO Eric Schmidt een nieuwe androidtelefoon waarmee men kan betalen.

De telefoon bevat een speciale ‘Near Field Communication' (NFC) chip, waarmee de telefoon gebruikt kan worden als creditcard. Hoewel het merk van de getoonde telefoon was afgeplakt, vermoedt men dat het om de opvolger van de Google Nexus One gaat. Op de nieuwe telefoon draait ook Android's nieuwste besturingssysteem (‘Gingerbread') dat nodig is om gebruik te maken van de NFC-chip.

Volgens Schmidt ziet de creditcardmaatschappijen het alternatief van de telefoon voor de kaart, als een veiligere manier van betalen dan met de kaart. De topman hamert er op dat Google niet samenwerkt met retailers maar slechts de telefoon als betaalmiddel mogelijk maakt. De creditcardmaatschappijen houden het contact met retailers, Google werkt slechts samen met partijen die het betalingsverkeer regelen. Ook zou Google geen persoonlijke informatie van betalingstransacties via de telefoon verkrijgen.

[Via Telegraph]

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000