Microsoft belooft 1080p 'smooth streaming'

© CIDimport

Microsoft belooft 1080p 'smooth streaming'

Geplaatst: 22 april 2009 - 06:04

Aangepast: 17 november 2022 - 08:35

Redactie

Adobe's Flash is nog steeds de dominante videotechnologie op het internet. Maar Microsoft wil met Silverlight en IIS de markt van online HD-content overnemen. Microsoft heeft zijn ‘Smooth Streaming'-technologie vernieuwd. Smooth Streaming is technologie voor IIS en Silverlight speciaal ontwikkeld om consistente HD-content in een volledig scherm te streamen.

Adobe's Flash is nog steeds de dominante videotechnologie op het internet. Maar Microsoft wil met Silverlight en IIS de markt van online HD-content overnemen.Microsoft heeft zijn ‘Smooth Streaming'-technologie vernieuwd. Smooth Streaming is technologie voor IIS en Silverlight speciaal ontwikkeld om consistente HD-content in een volledig scherm te streamen. Smooth Streaming maakt gebruik van IIS Media Services (voorheen ISS Media Pack) en Silverlight 3 om over het net HD-content, zowel 720p als 1080p, zonder haperingen naar een computer te streamen.

Microsoft heeft zijn ‘Smooth Streaming'-technologie tijdens de 2008 Olympische Spelen in Beijing getest. De technologie zal ook gebruikt worden tijdens de 2010 Winterspelen. De sportwedstrijden zullen live in 720p streaming te zien zijn.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000