Europese Commissie: Windows zonder IE juist beperkend

© CIDimport

Europese Commissie: Windows zonder IE juist beperkend

Desktops & monitoren

Geplaatst: 12 juni 2009 - 07:06

Aangepast: 27 augustus 2022 - 15:21

Redactie

"De Europese Commissie heeft voorgesteld dat consumenten moeten kunnen kiezen uit verschillende browsers, niet dat Windows 7 helemaal zónder browser geleverd gaat worden." Door te keizen voor het laatste, heeft Microsoft de browser-keuze dus juist beperkt in plaats van verruimd, zegt de Commissie in een reactie op de beslissing van Microsoft om Windows 7 in Europa zonder IE te leveren.

"De Europese Commissie heeft voorgesteld dat consumenten moeten kunnen kiezen uit verschillende browsers, niet dat Windows 7 helemaal zónder browser geleverd gaat worden." Door te keizen voor het laatste, heeft Microsoft de browser-keuze dus juist beperkt in plaats van verruimd, zegt de Commissie in een reactie op de beslissing van Microsoft om Windows 7 in Europa zonder IE te leveren. Het gaat daarbij vooral om de 5% van Windows die niet met een pc wordt geleverd, maar los verkocht wordt.

Omdat ruim 95% van de consumenten pas met een nieuwe versie van Windows te maken krijgen wanneer zij een nieuwe computer aanschaffen, kijkt de Europese Commissie vooral naar deze manier van verspreiding. De Commissie is daarover minder negatief dan over de losse verkoop van Windows 7. "Het voorstel van Microsoft zou in potentie wel positiever kunnen zijn als het om nieuwe computers met Windows 7 gaat. Het lijkt erop dat fabrikanten kunnen kiezen voor het installeren van Internet Explorer, een andere browser of meerdere browsers. Mocht de Commissie [in de lopende antitrustzaak] tot de conclusie dat Microsoft over de scheef is gegaan, dan moet er wel bekeken worden of dit nieuwe voorstel op zichzelf voldoende is om ervoor te zorgen dat consumenten echt wat te kiezen hebben wanneer het op webbrowsers aankomt." Ook laat de EC dan meewegen of deze eerste stap van een technische scheiding tussen Windows en IE niet weer ongedaan gemaakt wordt door andere stappen van Microsoft.

De complete reactie van de Europese Commissie kunt u hier lezen.

Wilt u meer weten over de verschillende versies van Windows 7, klik dan hier.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000