Bluetooth-killer krijgt injectie van $7,5 miljoen

© CIDimport

Bluetooth-killer krijgt injectie van $7,5 miljoen

Geplaatst: 16 september 2009 - 12:09

Aangepast: 17 november 2022 - 08:50

Redactie

Ozmo Devices heeft maar liefst $7,5 miljoen aan investeringen weten binnen te slepen. Het bedrijf werkt aan een draadloze wifi-variant die de concurrentie met bluetooth aan zal kunnen.

Ozmo Devices heeft maar liefst $7,5 miljoen aan investeringen weten binnen te slepen. Het bedrijf werkt aan een draadloze wifi-variant die de concurrentie met bluetooth aan zal kunnen. Investeerders hebben al eerder $23 miljoen in het bedrijf gepompt.

Het is de droom van Ozmo Devices dat alle apparaten in een huis, zelfs muizen en toetsenborden, via wifi op de computer worden aangesloten. Een probleem: de huidige wifi-standaard ondersteunt dit soort technieken niet. Dus werkt Ozmo Devices aan een uitbreiding op de wifi-standaard die dit soort truukjes wel mogelijk maakt. Een probleem hierbij is dat Ozmo geheel afhankelijk is van de voortgang van Intels Cliffside-technologie, waarbij een computer met meer dan één draadloos netwerk tegelijkertijd contact kan maken. Volgens Ozmo Devices heeft Intel deze technologie zo goed als af en kunnen we de eerste laptops met Ozmo volgend jaar verwachten. Randapparatuur zou snel volgen. Wij vragens ons overigens serieus af of deze standaard een schijn van kans maakt...

The Register

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000