BitTorrent misbruikt door film- en platenmaatschappijen

BitTorrent misbruikt door film- en platenmaatschappijen

Desktops & monitoren

Geplaatst: 27 december 2012 - 09:09

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:01

Ondanks de strijd tegen de illegale online-piraterij maken ook werknemers van film- en platenmaatschappijen zich schuldig aan het verspreiden van illegale bestanden via BitTorrent. Extra pijnlijk is de verspreiding van illegale content vanuit de Nederlandse parlementsgebouwen.

Het weblog TorrentFreak heeft met behulp van het onderzoeksbureau Scaneye de herkomst van statische ip-adressen achterhaald die illegale bestanden delen via het BitTorrent netwerk. Via de ip-adressen konden zij te weten komen vanaf welke locaties de bestanden worden gedeeld.

Film- en platenmaatschappijen

Dit onderzoek is nogal pijnlijk voor de film- en platenmaatschappijen die een felle strijd voeren tegen de online piraterij. Vanaf begin 2013 starten zij in de Verenigde Staten met Six Strikes een nieuwe campagne tegen internetters die illegaal materiaal verspreiden. Het blijkt dat de maatschappijen hun eigen werknemers nog niet eens in de hand hebben. Deze bieden doodleuk illegale bestanden als films en games aan via distributienetwerken als BitTorrent. Vele grote bekende film- en platenmaatschappijen zijn hierbij betrokken, waaronder Paramount Pictures, Warner Bros., Disney, Sony Pictures, 20th Century Fox, Universal Music Group, Sony Music Entertainment, en Warner Music Group.

Overheidsinstanties

Uit een tweede onderzoek blijkt dat ook werknemers van internationale overheidsinstanties niet vies zijn van het aanbieden van illegaal materiaal via torrents. De torrentbestanden werden gedeeld en verspreid vanuit de kantoren van het Amerikaanse ministerie van Justitie en het Amerikaanse parlement. Daarnaast werden diverse Europese parlementen betrapt op illegale verspreiding van bestanden, waaronder de Nederlandse Tweede Kamer.

Via: PCM

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000