Advertenties op iPhone nu ook in Europa

Advertenties op iPhone nu ook in Europa

Desktops & monitoren

Geplaatst: 15 november 2010 - 11:18

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:32

Apple’s advertentiesysteem, iAds, voor mobiele telefoons deed in de Verenigde Staten al wat stof opwaaien en komt deze week naar Europa.Via iAds kunnen ontwikkelaars van apps advertenties op

Apple’s advertentiesysteem, iAds, voor mobiele telefoons deed in de Verenigde Staten al wat stof opwaaien en komt deze week naar Europa.

Via iAds kunnen ontwikkelaars van apps advertenties op laten nemen in hun apps waarbij de ontwikkelaars delen in de omzet. De late introductie van de dienstverlening in Europa heeft als oorzaak dat Apple geen aansprekende merken wist te interesseren. Mediabureaus zouden de iAd-dienstverlening ook duur en ingewikkeld vinden.

Om toch de bekende merken aan te spreken heeft Apple water bij de wijn gedaan. Zo is het niet meer nodig voor adverteerders om een contract van minimaal 1 miljoen dollar af te sluiten.

In juni kwam de dienst in de Verenigde Staten beschikbaar. Soepfabrikant Campbell liet weten dat de advertenties een tienmaal hogere doorklikratio hebben dan reguliere banners. Naar verluidt zullen de merken L'Oreal, Renault en Nestlé tot de eerste adverteerders in Europa gaan behoren.

[Via Automatiseringsgids]

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000