500.000 dollar voor telefoonnummer op Ebay

© CIDimport

500.000 dollar voor telefoonnummer op Ebay

Desktops & monitoren

Geplaatst: 4 februari 2009 - 10:02

Aangepast: 17 november 2022 - 08:39

Redactie

Een telefoonnummer dat genoemd wordt in een bekende hit uit de jaren tachtig heeft in drie dagen tijd op Ebay al een bod van ruim 400.000 dollar opgeleverd. Het nummer stevent af op een recordbedrag dat wordt geboden voor een immaterieel goed. Het nummer 867-5309/Jenny was in de VS begin jaren tachtig een hit van Tommy Tutone.

Een telefoonnummer dat genoemd wordt in een bekende hit uit de jaren tachtig heeft in drie dagen tijd op Ebay al een bod van ruim 400.000 dollar opgeleverd. Het nummer stevent af op een recordbedrag dat wordt geboden voor een immaterieel goed.

Het nummer 867-5309/Jenny was in de VS begin jaren tachtig een hit van Tommy Tutone. Het gaat over een jongen die dat nummer van ene Jenny belde nadat hij het op de muur van een toilet had zien staan.

Datzelfde telefoonnummer kreeg de 28-jarige DJ Spencer Potter vijf jaar geleden gratis toen hij het aanvroeg - nadat hij ontdekte dat het in New Jersey, onder kengetal 201, nog vrij was.

Sinds Potter dat nummer bezit, krijgt hij dagelijks zo'n veertig bellers. Een daarvan droeg de naam ... Jenny. Zij vertelde nieuwsgierig te zijn naar de eigenaar van het nummer  omdat zij dit altijd doorgaf aan mannen die zij tijdens het uitgaan ontmoet, maar niet zo leuk vond.

Vanwege zijn verhuizing naar een andere staat besloot Potter het nummer op Ebay aan te bieden - bewust van de mogelijke waarde van dit nummer. Op de veiling biedt hij het aan samen met zijn DJ-bedrijfje; een noodzakelijke constructie omdat hij zelf geen eigenaar van het nummer is en dit daarom niet los kan verkopen.

Met de opbrengst zal hij in ieder geval een leuke vakantie boeken ergens op de Caribische eilanden. De bieding loopt maandag aanstaande af. Het is hier te volgen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000