Verwijder de 'fullscreen-melding' bij YouTube in Firefox

© CIDimport

Verwijder de 'fullscreen-melding' bij YouTube in Firefox

Computer accessoires

Geplaatst: 17 december 2015 - 12:06

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:01

Redactie

Als je vaak YouTube kijkt in je browser erger je net als wij misschien aan die vervelende waarschuwingen als je je beeld in fullscreen zet. "YouTube draait nu in volledig scherm", staat er dan te lezen. Je kunt die melding weghalen in Firefox, op deze manier.

Let op: De waarschuwing zit niet voor niets in de browser. Het is namelijk bedoeld om je te behoeden voor phishing-aanvallen. Een aanvaller zou namelijk in theorie een video kunnen maken die een browser imiteert, en je daarop laten klikken door 'em fullscreen af te spelen. YouTubes waarschuwing is bedoeld om je daarvoor te behoeden. Doe dit dus op eigen risico!

Ga naar Firefox, en surf in de adresbalk naar about:config.

Je krijgt hier een waarschuwing dat je hier je browser kunt aanpassen en dat dat misschien mis kan gaan. Als je zeker weet dat je door wilt gaan, klik dan op 'Ik zal voorzichting zijn, dat beloof ik!'

© CIDimportJe komt nu in een lijst met alle instellingen van Firefox. Zoek in de bovenste zoekbalk naar de volgende zoekterm:

full-screen-api.warning.timeout

Dubbelklik daarop.

Verander in de pop-up de waarde van 3000 naar 0.

© CIDimportEn klaar! Als je nu naar YouTube gaat krijg je die vervelende melding niet meer elke keer!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000