Screenshot geveild voor 90.000 dollar

Computer accessoires

Geplaatst: 4 augustus 2014 - 05:35

Aangepast: 27 augustus 2022 - 01:00

Een screenshot van een post op het notoire internetforum 4chan is afgelopen weekend geveild voor meer dan 90.000 dollar (67.000 euro). Dat bedrag heeft een koper op eBay over voor niets meer dan een ingelijst A4'tje.

De post op de afbeelding leest: "Kunst was vroeger iets om te koesteren. Maar nu kan letterlijk alles kunst zijn. Deze post is kunst." De veiling startte op 500 dollar, waarna er 45 keer op is geboden. Het winnende bod betreft nu 90.900 dollar.

Kunstwerk

Op de website FunnyJunk is te lezen hoe het zo ver heeft kunnen komen. De origine van de screenshot is een anonieme internetpost in een discussie over kunst. Een andere anonieme gebruiker printte deze uit en zette het 'kunstwerk' daarna op eBay. "En ik ga er op bieden ook," zegt vervolgens iemand anders. 

De kans is klein dat de koop daadwerkelijk doorgaat, en dat het niet verder komt dan een uit de hand gelopen grap. Een daaropvolgende veiling van een screenshot van de vorige eBay-veilig is inmiddels door eBay zelf verwijderd.

 

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000