Samsung: 'OLED-patenten van LG zijn ongeldig'

© PXimport

Samsung: 'OLED-patenten van LG zijn ongeldig'

Computer accessoires

Geplaatst: 19 november 2012 - 12:54

Aangepast: 16 november 2022 - 10:10

Redactie

Samsung wil via de rechter zeven OLED-patenten van LG ongeldig laten verklaren. Volgens Samsung ontberen de patenten de nodige originaliteit en innovatie.

De beide Koreaanse kemphanen zijn al enige tijd aan het steggelen over patenten op organic light-emitting diode-beeldschermtechnologie (OLED), waarbij de beschuldigingen over het stelen van elkaars technologie, en personeel, over en weer vliegen. De laatste zet van Samsung in de rechtszaak tegen LG is het nietig laten verklaren van de patenten van LG.

Die zeven patenten worden door LG ingezet in de rechtszaak tegen Samsung omdat de laatste die patenten zou schenden. Samsung zegt tegen persbureau AFP bij monde van een woordvoerder dat het nu “logische juridische stappen neemt om de bedrijfsbelangen te verdedigen in een patentenschendingszaak."

Patentschending in Galaxy S en Galaxy Tab

De zaak werd door LG in september aangespannen tegen twee bedrijfsunits van Samsung voor het schenden van de zeven OLED-patenten. Vijf producten van Samsung zouden gebruik maken van technologie van LG, waaronder de smartphoneserie Galaxy S en de tablet Galaxy Tab. Samsung counterde met een aanklacht tegen LG, waarin het zijn concurrent beschuldigt van het wegkapen van belangrijke OLED-onderzoekers die in hun contract een clausule hadden die het juist verbood voor een concurrent te werken.

In juli klaagde Samsung zes werknemers van LG aan op verdenking van bedrijfsspionage. Leidinggevenden van het bedrijf zouden betrokken zijn bij de diefstal van OLED-technologieën van rivaal Samsung. Samsung verweet LG Display "systematisch schemtechnologieën te stelen en werknemers van Samsung te kapen. "LG Display heeft tekorten in OLED-technologie en personeel en heeft langs criminele weg dit gemis proberen te verhelpen", zei Samsung toen.

Bron: Webwereld.nl

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000